Отидете към основна версия

4 484 45

Аламанов: Асен Василев е добре да знае, че когато си в криза, трябва да си мил и любезен

  • асен василев-
  • криза-
  • работодатели-
  • министри-
  • заплати

Приятелско напомняне към чиновниците, които не произвеждат, а получават заплати от труда на другите: Не знам колко плащат в Гърция, но ако някой политик в Гърция си позволи да даде квалификация на бизнеса, той изчезва от политическата сцена на секундата

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Правило №4 в кризисните комуникации: Когато си в криза, бъди мил и любезен.

Министърът на финансите Асен Василев, на заседание на тристранката, се бил изцепил, че само лошите работодатели давали ниски заплати. И че в Гърция хората изкарвали повече. Естествено, представители на КНСБ са изпаднали във възторг и подкрепят министъра в желанието му да говори за "лошите работодатели", пише PR експертът Любомир Аламанов в социалните мрежи. Ето какво допълва той:

"Приятелско напомняне към чиновниците, които не произвеждат, а получават заплати от труда на другите: Не знам колко плащат в Гърция, но ако някой политик в Гърция си позволи да даде квалификация на бизнеса, той изчезва от политическата сцена на секундата. Ако някой политик В Гърция си позволи да промени данъци и такси от днес за утре, той изчезва от политическата сцена на секундата. В Гърция данъците, платени от бизнеса, се връщат като добра инфраструктура, като работеща администрация, като намаляване на пречките пред бизнеса.

Та, преди да се правят подобни сравнения, добре е да се помисли какви са отговорностите на администрацията. Като например администрацията да започне да си плаща осигуровките в пълен размер.

Ако на администрацията и синдикатите не им харесва българския бизнес, свободни са да отидат някъде другаде и да си потърсят друг бизнес. Нека не ни позволяват да ги задържаме тук насила. Пък да видим дали ще намерят друг, който да ги търпи толкова.

И да, в криза политиците не е добре да се карат. А да търсят съюзници. Защото може да отворят толкова много фронтове, че да не разберат как ще паднат. За справка, Бившите. Още не проумяват как всички ги намразиха.

Приключвам, защото трябва да работя. За да плащам данъци, които всякакви чиновници да раздават и да се правят на велики".

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 65 гласа.

Свързани новини