Last news in Fakti

29 Януари, 2022 13:00 4 478 45

Аламанов: Асен Василев е добре да знае, че когато си в криза, трябва да си мил и любезен

  • асен василев-
  • криза-
  • работодатели-
  • министри-
  • заплати

Приятелско напомняне към чиновниците, които не произвеждат, а получават заплати от труда на другите: Не знам колко плащат в Гърция, но ако някой политик в Гърция си позволи да даде квалификация на бизнеса, той изчезва от политическата сцена на секундата

 Аламанов: Асен Василев е добре да знае, че когато си в криза, трябва да си мил и любезен - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Правило №4 в кризисните комуникации: Когато си в криза, бъди мил и любезен.

Министърът на финансите Асен Василев, на заседание на тристранката, се бил изцепил, че само лошите работодатели давали ниски заплати. И че в Гърция хората изкарвали повече. Естествено, представители на КНСБ са изпаднали във възторг и подкрепят министъра в желанието му да говори за "лошите работодатели", пише PR експертът Любомир Аламанов в социалните мрежи. Ето какво допълва той:

"Приятелско напомняне към чиновниците, които не произвеждат, а получават заплати от труда на другите: Не знам колко плащат в Гърция, но ако някой политик в Гърция си позволи да даде квалификация на бизнеса, той изчезва от политическата сцена на секундата. Ако някой политик В Гърция си позволи да промени данъци и такси от днес за утре, той изчезва от политическата сцена на секундата. В Гърция данъците, платени от бизнеса, се връщат като добра инфраструктура, като работеща администрация, като намаляване на пречките пред бизнеса.

Та, преди да се правят подобни сравнения, добре е да се помисли какви са отговорностите на администрацията. Като например администрацията да започне да си плаща осигуровките в пълен размер.

Ако на администрацията и синдикатите не им харесва българския бизнес, свободни са да отидат някъде другаде и да си потърсят друг бизнес. Нека не ни позволяват да ги задържаме тук насила. Пък да видим дали ще намерят друг, който да ги търпи толкова.

И да, в криза политиците не е добре да се карат. А да търсят съюзници. Защото може да отворят толкова много фронтове, че да не разберат как ще паднат. За справка, Бившите. Още не проумяват как всички ги намразиха.

Приключвам, защото трябва да работя. За да плащам данъци, които всякакви чиновници да раздават и да се правят на велики".


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 65 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Давай

    38 7 Отговор
    акъл само , ако някой ти го иска !

    Коментиран от #16

  • 3 не ме гледай тъпо българино

    31 22 Отговор
    Този е финансов министър ,другият е министър-председател ,Нинова е икономически министър , а Рашков на вътрешните работи (другите безхаберници няма и да ги споменавам)! Бъларинооо!

    Коментиран от #19

  • 4 нови технологии

    37 12 Отговор
    Очевидно е , че Кики си е избирал целият министерски съвет он-лайн /от един определен сайт за запознанства/.
  • 5 Зззз

    46 15 Отговор
    Хайде ,хайде нито в Гърция нито другаде не изчезват тука тъй не особено любезни политици,които си го позволяват с още по не любезни бизнесмени!Само да кажа ,че в България пък бизнесмени въобще няма..!Така че аре без морализаторстване.
  • 6 3.14К

    44 13 Отговор
    Любомир Аламанов като типичен соросоид се има за последна инстанция по всеки въпрос. Хайде малко по-обрано, че като гледам специалистите и подмолната игра на хората на Прокопий, много скоро ще върнете Толупий I о Делян бей.
  • 7 Типично ПП нищовършене

    21 8 Отговор
    Вярвам, че като анализираме това, което не разбираме, ще можем да обсъдим какви работни групи да създадем, на които да разгледаме най-добрите предложения за планове, които да изпълним, след като естествено се съобразим с мнението на гражданите и бизнеса и нашите партньори от "Гриндр", пардон Северна Македония, но през фокуса на задължителните европейски директиви, които все още не изпълняваме, но сме предвидили да ги имплементираме като ключови елементи от нашата политика за развитие на България. Най-важното е да постигнем нулева корупция, т.е. изобщо да не борим корупцията, 100% инжектиране, т.е. ваксиниране, като същевременно да деескалираме ескалацията и приоритетно да приоритизираме приоритетите!
  • 8 Немо

    39 24 Отговор
    По голяма шайка бездарници никога (ама-никога) не е яхвала България. Ако бяха само бездарници ,иди-дойди ,но тези са и крадци ,лъжци,демагози и предатели. Тежко ни.
  • 9 Изчей

    36 6 Отговор
    Задължително трябва да си мил
    Затова бг-то е единствената страна с минимална заплата под 500 Евро в ес..
    Ако бизнеса искат помощи ще намерят начин да се грижат за намаляващата работна сила
  • 10 Алабаланов

    38 9 Отговор
    Алабаланов, кой от бизнеса ти плаща заплатата? Като не ти харесват държавниците, ходи в Гърция да правиш бизнес. Гърците най-харесват държавната работа, не знаеш ли?
  • 11 ало, Аламанов

    47 10 Отговор
    тоя "ПР експерт" явно не е на минимална заплата. за какво министърът трябва да е мил с алчните чорбаджий? в кое ПО ТОЧНО не е прав,че да се извинява? тези които са се засегнали явно са мошениците хвърлящи стотинки а те и синчетата карат коли за стотици хиляди. един честен работодател няма да се разпознае в думите му. Трябва да спрем с мисленето,че сме роби на богаташите. ако не плащат както трябва НИКОЙ няма нужда да е мил с тях. Който не може да си управлява безнеса трябва да бъде заменен от можещи.
  • 12 Минева

    12 12 Отговор
    Аламанчо, вярно е!
  • 13 ПСР

    13 17 Отговор
    Напълно е прав-Кокорчо е време,да слезне от трона на министерското величие.
    Иначе,другото е познато-сбръчкана и вечно сърдита мутра от Зайчарника в БанкИ.
  • 14 Много ви е добре май

    29 4 Отговор
    Минималната заплата е една от вратичките да не се плащат осигуровки в България..голям процент от работещите получават минимална по договор и пари на ръка..съответно държавата получава по-малко средства в бюджета плаща пенсийте от същия бюджет и дотира същия бизнес нерегламентирано..за да могат едни хора
    да печелят на гърба на държавата и на работниците
  • 15 12е

    28 5 Отговор
    Каза Ви го много точно, за това всички ревнахте!
    А как си плащате данъците, всички знаят. Пробвайте в Гърция да си върти те бизнеса.
  • 16 Bai...

    15 2 Отговор

    До коментар #2 от "Давай":

    Ако някой ти даде ракия, значи че има ракия! Ако някой ти дава акъл, значи че няма ракия!
  • 17 ген Столти

    27 7 Отговор
    Този и-брик-чия Аламанов ни смайва с компетентноста си по всички теми, всичко му е ясно, ама става все обратното.Дали това не се дължи на модерната му сексуална ориентация.
  • 18 177

    27 8 Отговор
    Любчоо, ако в Гърция някой политик си позволи да допусне хората да получават подобни унизителни доходи, си е заминал на секундата. А в БГ е така от години. Така че не ми обяснявай специално за Гърция. Асен Василев е прав, колкото да не ти харесва. И той не е казал нищо лошо за бизнеса. ПРосто в БГ бизнеза е свиктал да му играят по свирката разни идиоти политици и е меко казано разглезен. Дошъл е обаче момента да се научи да работи и да плаща. Или да затваря. Аз бих подкрепял само бизнеси които плащат заплати на средната за страната. Тези които са на минимална бих ги неглижирал. Те са вредни както са собствениците си, така и за работниците.
  • 19 pbdan

    7 4 Отговор

    До коментар #3 от "не ме гледай тъпо българино":

    Така всеки може - тези не стават, опичай си акъла българино! Ами кажи финансовия като не става - кой?, министър председателя като не става - кой да сложим? Нинова, Рашков - кои да сложим на тяхно място?
  • 20 2022 януари

    11 4 Отговор
    Време е палачинката да се обърне
    Преди се налагаше държавата да си затваря очите за да може да се създават работни места.
    Сега икономическата среда е друга безработни няма и работната сила ще намалява прогресивно в близките 20 30 години поне
    Ако тн бизнес иска да си запази работниците за да продължи да съществува и занапред трябва да инвестира и във образование и във заплати
    и държавата е тази която да инициира тази промяна..иначе чисто и просто поради натиска на конкуренцията на свободния пазар в ес единствената опция на тн бизнес ще остане да печели от заплати..което значи бедни работещи
    малки пенсий..и нисък стандарт на живот
  • 21 Минчо 1

    13 6 Отговор
    Когато министърът на Икономиката им обясни по най - мил и любезен начин на Българските работодатели, че са ИЗЕДНИЦИ и всички рипнаха - Ау Мъ Кък ШЪ ни Говориш Тъка - Сега чакаме действие 2 - Лятото - Мъ то Нема Кой да Работи - Требе брато да вкараме некой че тия тука избегаха,..........
  • 22 Тредстоун

    11 7 Отговор
    Ами то явно само тик , в България доказани и осъдени крадци стават министър на финансите , а нарушилите конституцията ги правят премиери ....

    Коментиран от #37

  • 23 Комон Сенс

    11 7 Отговор
    От Асен лкъха на компетентност и желание за работа. Тези които му възват кусури никога няма да са доволни.

    Апропо, никой не е съвършен.
    Ще го гледат под лупа и ше си търсят поводи да дуднат, Само че ние знаме къде релано ги стяга чепика - спрените кранчета.
  • 24 потребител

    8 6 Отговор
    Както е тръгнало този Любомир Аламанов ще задмине в коментарите си по компетентност Михал Константинов и ние трябва да му ръкопляскаме с овчи възторг!
  • 25 Хаах

    6 3 Отговор
    Аламанов нашумя когато целта беше смяна на лошите ГЕРБ и търсене на отговорност от бездействието на прокуратурата от единия клан на мутрите и олигарсите от другия.
    Когато става въпрос за другия КЛАН и Правителството мери с един аршин--яя.. да внимават.Не плащали осигуровки чиновниците-това ли му е аргумента за плашене на Правителство на 1 месец.
    В чий отбор е Аламанов.В отбора на КНСБ и олигарсите-работодатели, които Гешев погна ли?
    Скоро ще стане ясно, кой за какво се е борил и мечтал като свалим Бойко.

    Коментиран от #43

  • 26 Звезда

    15 4 Отговор
    Господин журналиста защитава капитала в най-бедната страна в Европа, най-обезлюдяващата се в света и с най-голямо неравенство в ЕС. Страна, в която всичко се разпада, а смъртността отдавна е по-голяма от раждаемостта, страна с най-ниските данъци за богатите и 40% функционално неграмотни ученици. Не бизнеса изработва каквото и да е било, а хилядите жени и мъже, от чиито труд трудопозвателите (наричани работодатели - сякаш нещо дават просто така) печелят, докато тези - работещите, живея като скотове в кварталите и няма с какво да лекуват децата си ако недай си боже се разболеят.
  • 27 Бамби

    2 5 Отговор
    Прочетете в Афера интервюто на Диляна Гайтанджиева за американска биолаборатория в България за експерименти с български военни
  • 28 Борисова

    1 5 Отговор
    Кризата е предизвикана от Борисов,уважаеми,ерго трябва да сме мили и любезни с него?!
  • 29 Браво

    7 3 Отговор
    Когато един ПР експерт ни презентира нещо нелогично, ЛЪЖОВНО и ЛОБИСТКО, какво означава това.ЧИЙ Е АЛАМАНОВ.
  • 30 Много добре казано.

    4 3 Отговор
    А той Кокорчо само от офшорки разбира и да краде пладнешки. Затова са двойка с Кирчи, щото пък той много е на ти с фъксините, историята, вътрешна и външна политика.
  • 31 По десен

    4 1 Отговор
    За някой хора дясна политика значи да защитават интересите на бизнеса преди този на всички останали..дясната политика трябва да е балансирана между интересите на държавата обществото и да позволява на бизнеса да печели..от там на татък кой колко ще печели зависи от лични качества..истинате че решението на демографския проблем в България минава през чисто икономически мерки..и ако това което предлага Василев не стане сега ще трябва да стане после със забавен ефект..също така извън постулата за дясна политика трябва да се вземе под внимание че всяка страна има уникална икономическа среда
    и водената политика неизбежно трябва да бъде съобразена с нея
  • 32 някой

    5 1 Отговор
    Ами то 32 сме от криза в криза ,и понеже всички политици любезничат с ,,бизнеса,, затова в България са най ниски доходите. Айде нема нужда от още един ,,анализатор, да ни разяснява неговите си ,,въжделения,И да не ми дава пример с Гърция
  • 33 ЕДна

    3 1 Отговор
    Нищо ново! Асен Василев ползва старата максима разделяй и владей. Сега всички се хванаха за гушите, а той си прави каквото иска.
  • 34 Vinica

    2 2 Отговор
    Фекал задръстен
  • 35 Наблюдател

    4 2 Отговор
    Администрация и полезност са нещо като олио и вода особенно в България!
  • 36 зеленчук

    4 1 Отговор
    тоя е скъпо платен трол , а ;бизнеса ; без работници може ли ? и кой ви дава пишман законите с които службите на държавата контролират робите ? и нали се сещаш че колкото по крадливи са законите толкова са повече служителите , а на практика вие сте крадците от името на държавата , ако не ви изнася свят голям да ви видим с немски или френски работници как сте
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Ами ...

    5 0 Отговор
    Защо в Гърция заплатите са по-високи? Аме защото е Гърция. Бизнес средата е друга. А бизнес средата зависи от политиките на правителството. Оправете бизнес средата, осободете конкуренцията и заплатите ще тръгнат нагоре. МРЗ е данъчен инструмент, не социален. Избори до дупка.
  • 39 Живко

    6 0 Отговор
    Господин "Експерт" за всичко е виновен скапания политико-икономически обществен модел. Някои работодатели не стават и за работници. Ще ви дам пример с пазара на горива. Кажете как се формира цената на метана на бензин останциите, прекупвачите спекулират и търговците на дребно също. Когато КЕВР вдига цената с 40% всички по веригата вдигат цената с 40%, а когато КЕВР свали цената с 40% същите не желаят да свалят цената. Както този бизнес е скапан ,така и некадърните чиновници в институциите които ни спират живота. Обществото няма нужда от тях, освен ако не е дебилно.
  • 40 Живко

    3 1 Отговор
    Бизнеса е некадърен, да работи в Гърция да видим как плаща 350 евро заплати.
  • 41 иво

    4 0 Отговор
    ВИЕ СИ ПОРЪЧАХТЕ МУЗИКАТА , СЕГА "ИМ" ИГРАЙТЕ ПО СВИРКАТА ! ПАК ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ТЯХ !
  • 42 Бай Пешо

    0 0 Отговор
    Много не трябва и да се заканваш , щото може да се изпариш и ти драги ....правилно се изказва за бизнеса фин. м–р . С което го поздравявам . Без заплахи....
  • 43 Работника

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Хаах":

    В отбора на философите е. Добър на теория, на практика го няма никакъв. Той бизнеса е бг ври и кипи от капацитети като въпросния господин, изразяващи се във висш мениджмънт, който взима минималната заплата х10. А идеи, градация и визия 0. Не съм чул господина да каже как се прави, не съм чел и негова книга как да обогатим живота си. Може сега да я подготвя. Но съдейки по размишленията му, май ще си остане само фейсбук "бестселър"..
  • 44 АДВОКАТ

    0 0 Отговор
    абе а виж бизнеса в Гърция какви заплати дава и какви давате вие тук в момента в Гърция стоките от първа необходимост са много по евтини газта е по евтина
  • 45 Хихата

    0 0 Отговор
    Я, Аламанчо, що рипна кат ущипана госпжица? Май се обиди от истината. А Кокорчо, като е казал "а", да каже и "б". Щото причината да съществуват "лошите" работодатели е липсата на конкуренция, собено в малките населени места. А конкуренция няма, защото се мачка по всякакъв начин малкия и средния бизнес в интерес на едрия и този на "нашите" хора. Та фин.мин. наистина следва да смени тона, но по съвсем други причини!