Отидете към основна версия

3 809 73

Въпрос на време е БСП да анонсират Позитанска антинародна република

  • бсп-
  • нехуманна-
  • позитанска антинародна република-
  • всв-
  • украйна-
  • русия

Светът на несвободата, който бранят "българските" социалисти, е в абсолютно противоречие с българския национален интерес

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Преди почти 2 години написах статия със заглавие: БСП - нехуманна, антибългарска и шизофренна партия. Този материал по всяка вероятност ще е актуален до момента, в който най-после БСП бъде забранена. Най-крещяща е актуалността на нехуманния характер на тази партия, ако въобще можем да я наречем такава. Защо - защото нейният председател - Корнелия Нинова, която за зла участ на българския народ е министър на икономиката и индустрията и даже вицепремиер, от около седмица се гордее, че България не изпраща дори бронежилетки на Украйна - държава, която е жертва на брутална военна агресия от страна на Путинова Русия.

Наистина е забележително, че в XXI век и в такъв момент, някой се изтъква с такова осъзнато пасуване, което всеки човек съзнава съучастие на кого и в какво точно е.

Когато целият цивилизован свят осъжда остро и не само на думи сеещата смърт Путинова инвазия в Украйна, едни хора се придържат към някаква псевдо неутралност, казвайки ни с поведението си, че "монетата има две страни". А в случая просто няма - има агресор - Русия, и има жертва - Украйна.

За действително зла участ на българския народ "Българската" социалистическа партия е в управлението на нашата клета родина. И редом с блокирането на помощ за Украйна - защитни средства, оръжия и боеприпаси, директно чрез министър Корнелия Нинова, тази винаги наведена към Москва партия нанесе и друга щета - спря назначаването на доказания професионалист проф. Тодор Тагарев за министър на отбраната. Разбира се, Кирил Петков отрече, че това е така, но напоследък някак не вярвам на този човек. И не съм само аз. Неговата управленска немощ става все по-видима.

Същевременно и парламента социалистите, някои от които в други времена и по други теми се правят на големи демократи и защитници на човешките права, на свободата на словото, не подкрепиха гласуването на максимално категорична декларация, осъждаща бруталната руска агресия в Украйна.

За капак днес стана ясно, че министрите от квотата на БСП в правителството са гласували против пристигането на нидерландските самолети F-35, които, нормалните хора се надяваме, от април, както декларира министърът на отбраната Драгомир Заков, ще пазят българското небе от апетитите на вражески нашественици. И впрочем, обидно е и голям минус за новия военен министър, че се оправдава, че това ще се случи. Те щели "само да наблюдават и щели " първоначално да бъдат само три". Сакън да не разсърдим "братушките".

Да си дойдем пак на приказката за социалистите. Те се доверявали на службите, които казвали, че за нас "няма пряка заплаха от военния конфликт в Украйна". По думите обаче на депутата от "Демократична България" Ивайло Мирчев, който е член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, нашите служби са прогнозирали точно обратното на това, което става в последните 2 седмици между руския агресор и Украйна. Но дори да оставим това настрана, България е член на НАТО и за да се гарантира съвместимостта с натовските ни съюзници, въздушното ни пространство - особено сега, но и по принцип трябва да се охранява от натовски военни самолети, а не от съветски Мигове. Не можем повече да работим с каквато и да е съветска (руска) техника, при положение, че заплахата за България идва от там, където ремонтираме въпросната техника, и при положение, че тя е абсолютно несъвместима (логично) с натовската, каквато би трябвало да имаме, но нямаме.

В БСП отлично знаят всичко това, но техният цивилизационен избор очевидно се различава от този, по който е поела страната ни в края на миналия век. И по-скоро е въпрос на време да анонсират Позитанска антинародна република, която ще бъде призната от, разбира се, Русия, Беларус, Сирия, Северна Корея и Еритрея, отколкото, най-после, да започнат да се държат като нормална политическа партия.

Не е ясно дали всички путинисти ще се поберат в сградата на ул. "Позитано" 20 в София, но е ясно, препотвърди се, че по някаква причина - неясно дали идеологическа или друга, БСП е избрала модела на бруталните корупция, цензура, репресии, бедност - материална и духовна, и сеене на смърт. Точно това - в моите очи и на поне милиони други човеци, олицетворява режима на колективния Путин в Кремъл.

Светът на несвободата, който бранят "българските" социалисти, е в абсолютно противоречие с българския национален интерес, формулиран някога отдавна от Васил Левски: "Да бъдем равни с другите европейски народи". Да! Българският национален интерес е да сме от част от цивилизования свят, който отхвърля убийствата, репресиите, цензурата и като цяло несвободата. А този цивилизован свят в съюзен формат се олицетворява от Европейския съюз и НАТО.

Да сме непълноценна част от него - има причина. И тя е, че - отново за зла участ на българския народ, филиали на Българската комунистическа партия и комунистическа Държавна сигурност - като преди всичко БСП, ДПС, НДСВ, ГЕРБ, но и други подобни бяха назначени да "правят" демокрацията и пазарната икономика у нас. Точно затова у нас има настроения срещу демокрацията и капитализма. Защото комунистите и ченгетата от различните БКП филиали извратиха демокрацията в България, която особено в последните 12 години бе фасадна, а в същото време у нас беше провеждан дивашки капитализъм с помощта на едрия капитал - отново създаден от някогашната толалитарна власт, преоблякла се в демократична. И всичко това е точно като в Елцинова и Путинова Русия.

Да се надяваме, че ще има време и условия това да се промени в следващите десетилетия. А ако на путинистите това не им допада като перспектива, спокойно биха могли да емигрират в несвободата.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 84 гласа.

Свързани новини