Last news in Fakti

10 Март, 2022 14:38 8 783 12

Методи Андреев за ФАКТИ: Голяма част от нашия генералитет са путински подлоги

  • методи андреев-
  • украйна-
  • русия-
  • борисов-
  • бсп-
  • итн-
  • герб

“ГЕРБ се оформиха като най-сериозните проксита на интересите на Кремъл у нас. По тази причина в момента България е изключително зависима от волята на кремълския диктатор”, категоричен бе някогашният народен представител

Методи Андреев за ФАКТИ: Голяма част от нашия генералитет са путински подлоги - 1
Снимка: ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

“БСП и ИТН са двете пропутински партии в коалицията”.

Това каза в интервю за ФАКТИ доц. д-р Методи Андреев, преподавател, бивш народен представител и председател на Комисията по досиетата.

“Относно помощта към Украйна, в България няма разминаване - виждаме, че включително и най-заклетите русофили признават, че трябва да се помага на украинците в беда. Въпросът е, че едните разбират поводите за възникване на тази война по един начин, а другите по друг. Според мен правителството поддържа приемлив курс, с оглед възможностите на нашата страна. Премиерът показа някои качества, които не сме виждали в последните 12 години по време на премиерстването на Борисов. Премиерът Петков например рязко се разграничи от Стефан Янев, като поиска неговата оставка заради неадекватните му изказвания за агресията и войната в Украйна - това беше сериозна и смела стъпка на премиера. По времето на Борисов това никога нямаше да се случи”, коментира доц. Андреев.

“По времето на Борисов имаше най-странни коалиции, включително с “Атака”. Борисов никога не намери смелост да защити позицията си на председател на уж дясноцентристка партия. Той се движеше по течението на коалиционното разбирателство”, допълни той.

“Друга сериозна и смела стъпка на премиера Петков, която нямаше да случи никога по времето на Борисов, беше привикването на руския посланик Митрофанова. За пръв път руски посланик се извинява на български премиер. При Борисов това нямаше да стане, историята щеше да бъде замазана чисто по борисовски, нямаше да се обърне внимание, щяхме да загубим национално достойнство и щяхме да преглътнем това, че бяхме оценени като “евроантлантически подлоги”. Друг е въпросът, че ние пак сме подлоги, но обективната действителност в България показва, че ние сме путински подлоги, което е много по-лошо от това да сме “евроантлантически подлоги”, каза още той.

“Това, че сме путински подлоги личи от другите действия на правителството - от липсата на ясна концепция можем ли да помогнем ако не с оръжие, то поне с муниции, с бронежилетки на Украйна. Бронежилетките запазват човешки живот. Не разбирам защо Нинова толкова се гордее, че заради липсата на бронежилетки в Украйна ще бъдат убити невинни граждани, деца, майки. Не разбирам това. Това показва, че сме по-скоро путински подлоги”, смята доц. Андреев.

“Настоящият министър на външните работи от ИТН - Теодора Генчовска, пък е може би най-слабият външен министър, който България някога е имала. Тя няма никакво присъствие. Позициите на ИТН изцяло са странни - чули ли сме ги да изкажат категорична позиция, да кажат, че Путин е агресор, че той е диктатор? Не. Слави Трифонов осъди войната, което е нормално, но ИТН спряха дотам. БСП са на първо място по пропутински позиции, ИТН са в по-разкрачена позиция, но те също не биха взели категорична позици като трябва да се решава дали да пратим бронежилетки на Украйна”, каза още той.

Попитан редно ли е да има разполагане на съюзнически войски у нас, доц. Андреев отговори така: “Най-много си личи, че сме путински подлоги по това, че за съжаление не разполагаме контингент на НАТО. Факт е, че държави като Румъния, Балтийските държави, Полша, Чехия, Словакия, дори Унгария на Орбан са и разрешили, и поискали натовски контингенти на своя територия. Само ние инатливо твърдим, че сме си самодостатъчни, което е и смешно, и жалко. Смешно е, защото не е вярно. Жалко е, защото е факт.

Ние нямаме армия, но имаме голям корпус генерали. Голяма част от тези генерали са завършили в Русия, друга - в натовски държави, всички се зоват “натовски генерали”, но ако сред тях има 15%, които наистина да са натовски генерали, пак е добре. Всички останали са путински подлоги - използвам този израз и няма да се извиня. Голяма част от нашия генералитет са путински подлоги - това личи от изказванията им по изключително важния за България въпрос трябва ли в България да има натовски контингент и натовска база.

Всички хора, които виждат нещата реално, не са подвластни на путинското влияние и не спадат към категорията путински подлоги, твърдят категорично, че в България трябва да има база на НАТО и контингент на НАТО. Само тогава България ще може да получи истинска защита на националната сигурност и на националния ни суверенитет. Твърдението, че разполагането на натовски контингент и натовска база в България ще доведе до ограничаване на нашия суверенитет, е твърдение на путинските подлоги”.

“Ние сме суверенна държава в рамките на отбранителния съюз НАТО и затова сме влезли в НАТО - за да имаме достъп до колективна отбрана. Отказът да използваме най-ценното качество на НАТО - да бъдем отбранявани, означава, че ние просто предразполагаме Путин да бъде по-агресивен спрямо нас. Диктаторите са особено агресивни спрямо слабите. В случая ние сме слаби, защото отказваме натовска протекция и сме единствените, които правят това. Разбира се, това не ни прави по-умни - напротив, задаваме риторично въпроса да не би другите да са по-глупави от нас, та само ние сме разбрали, че “натовска база е загуба на национален суверенитет”. Това, разбира се, са измислиците на путинските подлоги”, категоричен беше доц. Андреев.

Разговорът премина към енергийната независимост на България: “Енергийна независимост в България не съществува. Ние изпадаме в странната и твърде опасна ситуация, която е най-голямото завоевание на Путин в България, постигнато изключително с логистиката, с откритата и не толкова откритата помощ на правителствата на ГЕРБ. Бойко Борисов поднесе България на тепсия на путинските мераци за експанзионистични планове. Ние сме членове на Европейския съюз и НАТО, но всъщност нямаме енергиен суверенитет. Когато нямаш енергиен суверенитет, това води до загуба на национален суверенитет - ти не можеш да защитиш нито своя интерес, нито суверенитета на съюзите, на които принадлежиш. Това те прави слабо звено, троянски кон, путинска подлога.

В момента в другите държави - къде повече, къде по-малко, има възможност за диверсификация и за ограничаване зависимостта от енергийните ресурси на Русия. В Европейския съюз сме единствените, уникални в това отношение - ние нямаме никаква друга възможност за получаване на енергоносители, освен от Русия. Ние използваме руско ядрено гориво за атомната централа, съхраняваме горивото в руски хранилища, имаме повече от 90% зависимост на газовите доставки от “Газпром”. Има и съмнения, че Пътната карта, която мистериозно изчезна, съдържа информация, че правителството “Борисов 3” е подписало условия, които задължават България да не търси други източници на газ 20 години напред.

По отношение на петрола, виждаме как, независимо че цената на руския петрол пада, цените на горивата в България продължават да се покачват. От всички страни сме притиснати. Подчертавам - за всичко това е виновен Борисов, защото той не направи нищо. Дълго време се правеше, че прави нещо по отношение на газовата връзка с Гърция - това е и най-голямото престъпление на правителството на Борисов. Именно ГЕРБ се оформиха като най-сериозните проксита на интересите на Кремъл у нас. По тази причина в момента България е изключително зависима от волята на кремълския диктатор”.

“Най-вероятно Пътната карта с “Газпром” е била скрита, за да не може правителството на Борисов и тогавашната министърка на енергетиката Теменужка Петкова да бъдат съдени за национално предателство”, допълни доц. Методи Андреев.

“Тези неща се виждат и това кара правителството да изглежда колебливо - не толкова заради БСП и ИТН, а заради наследството на Борисов. Това наследство е ужасно. Той направи България икономически и енергийно зависима от волята на диктатора в Кремъл. Това е ролята на Бойко Методиев Борисов и на неговата партия. Ненапразно преди много години казах, че ГЕРБ не е Граждани за европейско развитие на България, а Граждани за евразийско развитие на България”, завърши Методи Андреев.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 165 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 19кови

    144 48 Отговор
    Тъй като сме икономически и енертийно зависими от "Диктатора " на Русия-защо трябва да сме против тях ?? Към бившия народен представител-много пъти си обръщаш мнението -почни по всички въпроси .!
  • 2 Така е

    154 42 Отговор
    А вие Методиев сте байдънска подлога.
  • 3 Така е

    119 37 Отговор
    А вие Методиев сте байдънска подлога.
  • 4 Kollю

    131 23 Отговор
    Че ти от коя партия беше депутат бе ?!
    Тия сега по всички телевизии и сайтове изкараха всичките мерзавци и мекерета да квичат.
    Проблема им обаче, че са не повече от 3-4% т.н. "умни и красиви" , на практика обаче долнопробни продажници спрямо 90 % от народа си.
  • 5 Гергана

    129 20 Отговор
    Ти къв си ? Ти изглеждаш като една дърта евтина подлога. Доцент Доктор в България не струва и пукнат лев в момента палячо! Бил си народен представител и с досиетата си работил. Всички знаем какъв е резултата от калпавата ти работа дърт палячо!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Локо Сф1956

    109 21 Отговор
    Методи Андреев отново разделя народа на две. Като политик, защо не се заинтересува за откритите биолаборатории в Украйна финансирани от Пентагона. И да се замисли, че ако не е тази военна обстановка, заразните болести пренасяни от диви птици могат да се окажат много по-опасни от днешните видове Ковид. Хората ще мрат без война г-н Андреев. За това помислете.

    Коментиран от #8

  • 8 ира

    78 16 Отговор

    До коментар #7 от "Локо Сф1956":

    Противен речник, зашеметяващи метафори, език достоен за крайпътна кръчма. И с този начин на говорене, с това отношение, с тези обиди този човек си позволява да ни поучава, да ни размахва пръстче, да ни учи на морал! Но кой сте вие, драги господине Смехурко?
  • 9 Бе земи се скрий бе

    59 14 Отговор
    седесарска пенюга.Дрънкаш глупости.Ако беше така,отдавна генералите да бяха направили преврат.Още от първата година на членството ни в натобяха изчистени всички"неподходящи"генерали.Разбирай,всичко годно-уволнено и пенсионирано!Сега всеки български офицер,който мисли с главата си,иза страната си е набеждаван за русофил.Натовските мекерета искат безпрекословно послушание на амерските стратези.Същите тия,които вкараха Украйна във война,искат ние дасме следващите.
  • 10 SOTI

    16 50 Отговор
    ХИЛЯДИ БЛАГОДАРНОСТИ ДЪЛБОК ПОКЛОН ЗА ТВОЯТА ПОЗИЦИЯ
  • 11 краси

    24 43 Отговор
    Поздравления за умния и ЧЕСТЕН Методи Андреев!За съжаление в РБ % на тъпаците е мнооого по-висок от колкото в другите държави.Затова сме най-бедни и с най-голяма корупция в ЕС!
  • 12 за автора

    12 10 Отговор
    методи , оди да си копаш градината , от това може и да разбираш .....