Last news in Fakti

13 Март, 2022 13:00 4 602 46

Войната на БСП

  • бсп-
  • война-
  • николай николов-
  • корнелия нинова-
  • политика

Когнитивният дисонанс яко тресе висшите партийци

Войната на БСП - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В този тежък за народа момент БСП се държи като двуглава ламя. Първата чутурка стърчи от телевизионния екран – с одухотворено изражение и зализала косъма, тя реди благи приказки за преговори, мир и за вредата от икономическите санкции. Втората пък, нахлупила каска с пречупен кръст, се е барикадирала зад бюрото в министерския кабинет… Погледът ѝ е посърнал като на подмокрено мушкато. Дави в многословие важните въпроси, изискващи точни и кратки отговори:

- Въоръжаваме ли украинските неонацисти?

- Дрън – дрън – дрън и тъ нъ. Има някаква политическа позиция, ама съществуват и юридическите въпроси… А бе вие не чатвате ли к’во става?! Айде чао ви, че Херовица ме чака с нови инструкции!

Когнитивният дисонанс яко тресе висшите партийци. Така се случва, когато си избрал неправилната страна – с лъжи и недомлъвки опитваш да се самоубедиш, че всичко е наред. Не, в действителност нищо не е наред!

Правителството на «Позитано» 20 обяви война на Русия – без да изучи и анализира събитията, предшествали специалната операция в Донбас… То дори не прецени последствията от своето решение за нашето общество и за индустрията. Не изчака американците да му подсвирнат, а смело се втурна, подобно на стадо разюздани маймунки, да плюе и ръфа великата братска страна.

Само завършен мерзавец може да твърди, че да защитаваш своя народ и държавата е престъпление. Няма да развивам тази тема – който има сърце и мозък, знае какво и защо става… А за останалите обясненията биха били губивреме – слугите на глобалистите са безнадежден случай.

Синът на Байдън и Пентагонът имат големи интереси в контролираната от неонацистите Украйна, но не и ние. И все пак, въпреки здравия разум, колониалната администрация, поддържана от уж социалистите, набута България в редиците на грабителите.

Съдбата ни зависи от групичка негодни да управляват и аморални лица. Ментарджиите дори не се интересуват какви експерименти провеждат амерканските военни в биолабораториите у нас… И кой предател е разрешил това? Изобщо, доколко официалната власт контролира територията BG?

Превратаджиите от 1989 година разпънаха родината между САЩ, Турция и мафията. Извадиха ѝ душицата, а сега решиха да се разправят окончателно с населението.

Преди изборите окопалите се на «Позитано» 20 чиновници гръмко хвалеха някаква програма за социално – икономическо възстановяване. След като бяха вкарани във властта въпреки нежеланието на болшинството гласоподаватели, те забравиха за дадените обещания. Хвърлиха на вятъра много пари от хазната. Помогнаха на тези, които нищичко не са дали на държавата и обществото… И за сетен път се изгавриха със справедливостта.

Самообявилите се за социалисти презират трудовия народ, хората, произвеждащи истинските неща и пълнещи хазната и гушите на частници и служители. Ако не беше така, щяха да полагат усилия за спазването на законите и за развитието на промишлеността и селското стопанство. Болниците останаха търговски дружества, където се мре. Образованието е калпаво. Монополистите, политиците и бандитите са недосегаеми. Тук никой за нищо не отговаря. Но ние плащаме за безобразията на всички. В този ред на мисли може да се каже, че правителството на БСП враждува с Русия и с българските данъкоплатци. А в по-общ план то поддържа ненаситния американски империализъм в опита му да овладее напълно икономиките на страните, членуващи в ЕС.

Цензурата и истеричната пропаганда, поощрявани от властта, разбиват обществото. Това е поредният опит за изкривяването на нашето самосъзнание. Пробват да ни опитомят. Нима ще станем като тях – единаци без достойнство, лишени от ум и нравственост?!

Кризата ще става по-тежка, а ние не сме подготвени да я посрещнем. И война не ни трябва. Нека обявим неутралитет и най-после се захванем с оцеляването!


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 79 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ти кой си бе?

    42 21 Отговор
    Тоз наркоман днеска ще го пропусна..
  • 2 Ротшилд

    27 29 Отговор
    Голямата грешка на БСП е, че не е с нас евреите. С нас са евреина Сорос, евреина Блинкън, евреина Зеленски, евреина Яценюк, евреина Порошенко, евреина Паси, евреина Лорер, евреите Кличко и целия свободен демократичен свят, на който ние им назначаваме Правителства.
  • 3 Ротшилди

    31 10 Отговор
    БСП да не се правят на демократи. Демокрация е, когато ние назначаваме Правитлеството. Това дето сами си определят министрите няма нищо нищо общо с демокрцията.
  • 4 Ротшилд и Сорос

    17 24 Отговор
    Само ние гарантираме свободата ви, която БСП и Путин искат да ви вземат. Обикновените хора са прекалено прости и примитивни сами да избират, но ние знаем какво е добро за вас и така имате нашата демокрация.
  • 5 Нинова с едно олио не се оправя

    34 15 Отговор
    Камо ли с БСП.
  • 6 Развийш ли

    37 32 Отговор
    Акънлии мнооого но истината е че Руската разбойническа армия убива пред очите на целия свят Деца Жени Цивилни Бомбардира Болници Родилни домове Жилищни комплекси Всичко друго е бля бля бля
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 СИТЕ ПУТЛЕРИСТИ НА АМБРАЗУРАТА

    23 17 Отговор
    САМО ТОЗИЧЕРВЕНГЪЗНЕБЕШЕСЕИЗХОДИЛ АЙ ДА ВИ ЕЧЕСТИТ БУАЙТЕ ПЛЮЗОВЕ
  • 9 Българка

    34 14 Отговор
    БСП винаги са били прокремълска партия. По-страшното е , че в министерствата на земеделието и икономиката, които оглавяват и трябва да са социално ориентиране, яко засмърдя на нерешителност, схеми и обвързаност с мутри от мафията. И да спрат да ни облъчват, че имаме достатъчно стоки, след като те са на много спекулативно високи цени и стават недостъпни за обикновения българин. Мафията и ГЕРБ обявиха икономическа война на България. У нас българското олио е повее от 3 пъти по-скъпо от същото в ЕС. Очакваме арести и затвор за всички мародери , а не БСП да им адвокатства! По време на война мародерите ги............

    Коментиран от #25

  • 10 лъвчо

    45 9 Отговор
    Нинова ни хвърля в устата на ламята а синът и си жирурка в Ню Йорк с нашите пари.Лицемерно БКП.
  • 11 Да бе!

    30 13 Отговор
    Автора, добре, че не си политолог. Кой знае какви по -големи глупости щеше да напишеш!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Блабла

    18 10 Отговор
    Да бяха само БСП, България щеше да процъфтява. Всички са в кюпа - ДА Костов, БСП, ГРЕБа с лопатата, ДПС, ИТН (..ах го тоз народ), СДС, ВМРО и т.н. (Ако съм пропуснал някоя партия от всичките 170, ИЗВИНЯВАЙТЕ! Просто не ви знам на всичките имената, а не защото сте нещо повече). Последната година ясно показа, че системата ни на управление е неефективна и тромава. БЕЗКРАЙНИ ИЗБОРИ, БЕЗКРАЙНИ КОАЛИЦИИ и така всеки 3 месеца. Моето мнение е че една силна президентска република, където премиерът и министрите се назначават директо от президента, ще е много по-силна от сега.
  • 14 изрод от ГЕРБ

    18 11 Отговор
    ВИНОВНИЦИТЕ ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА СА: БСП, ГЕРБ И ДПС!! ОТКРАДНАХА ЕВРОФОНДОВЕТЕ, СЪСИПАХА ИКОНОМИКАТА,ОБРАЗОВАНИЕ,ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ! ПРОКУДИХА МИЛИОНИ БЪЛГАРИ ИЗВЪН РОДИНАТА ИМ!! И СЕГА БЛЕНУВАТ ЗА СТАЛИНИСКИ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ!!!!

    Коментиран от #28

  • 15 XYZ

    15 9 Отговор
    Г-н Николов, намалете плявата!
  • 16 Външен наблюдател

    18 15 Отговор
    Абе , Николайчо,Абе ,Николов.Много глупости говориш на едно място.Май и ти не знаеш какво искаш.Инженер си.Браво!Гледай си инженерството.Като не разбираш от политика,не се занимавай да се изказваш неподготвен.Излагаш се.Никога не е късно човек да стане за резил ,даже и да е инженер.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 МДААА

    15 10 Отговор
    Абе афтypе... що така ми се чини, че ти НЕ CИ YMEН... знаеш си, нали!!!
  • 19 рублаждиите се ръфат

    19 12 Отговор
    кееееф 😀
  • 20 Иво

    22 12 Отговор
    Дойде времето на истината. Истинските фашисти са комунистите които избиват еврейте в Украйна и садистично се радват когато Путин избива невинни жени и деца.
  • 21 Ам Чи

    20 11 Отговор
    Нинова е двуглава ламя е ясно с рушляците краде пари в България ,а най милото и синчето живурка в САЩ
  • 22 дедо

    14 8 Отговор
    По принцип русофил,по убеждения ляв и въпреки това не мога да не кажа, войната ,която тече в Украйна и нескопосния начин на провеждане на тактическите действия са пълно безобразие от страна на върхушката на Руската Федерация!
    А този инж.,който е изписал невероятна какофония то взаимно противоречащи си тези,очевидно има ментални проблеми!
  • 23 енджденера скоро

    8 6 Отговор
    ще бръкне с пръсчета в контакта или ще обърка кканалина с водка
  • 24 Мнение

    17 8 Отговор
    Браво за този коментар. Цялата истина е тази. Управляват ни продажници и безродници.
  • 25 Българка

    14 9 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    Всичко което съм писала днес е под диктовката на моя любим Христо Иванов. Той не е американска подлога, а го играе "троянски кон", не защото има конска мутра, а защото е внедрен агента на САЩ.
  • 26 БРАВО ФАКТИ

    11 12 Отговор
    трябва повече такива неутрални мнения,пък било то и за бсп.Истината е че бсп още на предното си упр.на държавата зае антируска позиция.Но тогава това сякаш не направи кой знае какво впечатление.Но сега,когато 80%от българския народ е за Русия,да водиш такава политика,значи да си правиш харакири,и те го направиха.В следващия парламент бсп или няма да я има,или ще е с процента на дб.Продажници

    Коментиран от #46

  • 27 Аааа

    7 2 Отговор
    Повече са главите, доста повече..!
  • 28 Виновни са

    9 2 Отговор

    До коментар #14 от "изрод от ГЕРБ":

    всички управлявали държавата от 30години насам.Без изключение!
  • 29 Г- жа Лъжа е в тежък конфликт на

    13 6 Отговор
    интереси, синът й е все пак краварски гражданин и ако ня публично не наплюе Путин, ще се случи случка на сина й....
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Факт

    5 6 Отговор
    Браво бе! Истината скоро не се беше появала тук, гола като манекенка и болезнено пряма.
  • 33 Теодоро

    7 4 Отговор
    Мазен пасквил
  • 34 Ален

    7 4 Отговор
    Превратаджиите от 1989 година разпънаха родината между САЩ, Турция и мафията. Авторът много удобно подменя Русия с мафията, като си решил да си излееш мислите поне бъди честен с хората.
  • 35 Анка Картечарката

    17 0 Отговор
    Како Корнела,закривай Позитанският Нужник.Време е "Столетницата" да предаде богу дух.Ще останеш в Историята.Амин,другарки и другари.
  • 36 Дика

    3 4 Отговор
    Н.Н. инженер...
  • 37 Ха ха ха

    11 1 Отговор
    Поредното путлерово подложно слугинче се напъва да съшива статийка нефелна с бели кончета , ама нармално , те всички путлепести си приличат .
  • 38 Тъй

    2 2 Отговор
    💩БСП💩 💩 ГЕРБ 💩 💩МВРО 💩
  • 39 Е и ко да кажем...

    8 3 Отговор
    Явно тоя ПЕЗЕВЕНК не си пие редовно хапчетата, а и си личи от самолет, че НЕ Е УМЕН..
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Госта

    4 1 Отговор
    Приказките на "инженера" са по-безинтересни от повичето коментари във фейсбук. Но такива ни виждам във въпросния сайт. И всъщност какво значение има че е инженер?
  • 43 вн1234567890

    7 2 Отговор
    който назовава война,като "операция" е ненормален
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 българин

    0 0 Отговор
    Този инДЖИнер ме подсети за един чудесен виц от соца - един инДЖИнер се разболял и жена му го принудила да отидат на лекар, но на втората пряка инДЖИнерът се спрял и рекъл на жена си, ама другарке, накъде сме тръгнали, ако и оня е доктор колкото аз инДЖИнер пиши ме бегал, връщаме се, аз съм ценен кадър, завършил висше военно училище.
  • 46 истина ви казвам

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "БРАВО ФАКТИ":

    90 % от българите са срещу русия и войната която тя ЗАПОЧНА