Отидете към основна версия

5 333 18

Какви са правилата на бойния триад, в който ще участва „Кобрата“ (ВИДЕО)

  • кубрат пулев-
  • франк мир

Българинът ще се бие с Франк Мир на 27 ноември

Снимка: БГНЕС

Кубрат Пулев се впуска в чисто ново предизвикателство в края на месеца, когато ще се бие с MMA легендата Франк Мир. Двамата ще премерят сили в т. нар. дисциплина боен триад. Но какви са правилата на този нов боен спорт? Ще разберете в следващите редове.

Клинч

Класическото вкопчване на съперниците от бокса един в друг ще бъде по-близо до MMA. Бойците ще могат да се държа за врата, до колкото им позволяват ръкавиците, за да си нанасят удари над областта на пояса. Няма ограничения от коя страна на главата или тялото се случва задържането. Също така е позволен и захват около трупа в изправена позиция.

Удари

Ключовата разлика на бойния триад със смесените бойни изкуства е, че битката ще се проведе изцяло в стойка, както е в бокса. Допълнението идва от възможността за нанасяне на въртящи удари, чукове и крошета с отскок.

Любопитно ще бъде и разрешението на бойците да се настъпват, докато се бият. Това не означава, че могат да се ритат, а, че е позволено да стоят върху крака на съперника, докато нанасят удари с ръце.

Забранени прийоми

Бойният триад няма да позволява на бойците да използват колене, лакти и ритници. В клинч е забранено съперникът да бъде навеждан, за да получава удари в тила. Не са разрешени тръшванията, препъванията и опитите за прилагане на хватки за предаване.

Битката на „Кобрата“ срещу Мир ще се проведе на 27 ноември в Акрингтън, САЩ.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 7 гласа.

Свързани новини