Отидете към основна версия

4 831 15

Джокович и Федерер с топли поздравления към Рафаел Надал

  • рафаел надал-
  • новак джокович-
  • роджър федерер

Днес историята на мъжкия тенис беше пренаписана от бойкия манакорец

Колаж: tennis.bg

Световният №1 в тениса Новак Джокович поздрави Рафаел Надал за неговата рекордна 21-а титла от Големия Шлем.

Испанецът направи невероятен обрат от 0-2 до 3-2 сета срещу Даниил Медведев, който препъна Джокера на финала на US Open миналата година. Тогава Ноле беше напът да пренапише историята, печелейки всички турнири от Големия Шлем в рамките на една календарна година.

Днес историята беше пренаписана от Надал, който преди финала делеше първото място по брой титли от Големия Шлем с Джокович и Роджър Федерер.

"Поздравления за Рафаел Надал и неговата 21-а титла от Големия Шлем. Невероятно постижение. Винаги показва впечатляващ боен дух, който надделя и този път. Честито! Даниил Медведев даде всичко от себе си и игра страстно и решително, както и очаквахме от него", написа Джокович в социалната мрежа Twitter.

Към поздравленията се включи и легендарният тенисист Роджър Федерер, който от дълго време е извън строя, но все пак се очаква в някакъв момент от тази година да се завърне на корта.

Той качи стори в Instagram със снимка на Надал, като написа: "Какъв мач! Към моя приятел и велик съперник Рафаел Надал. Сърдечни поздрави за това, че се превърна в първия мъж с 21 титли от Големия шлем на сингъл. Допреди няколко месеца се шегувахме, че и двамата бяхме с патерици. Изключително. Никога не подценявай велик шампион.

Твоята невероятни работна етика, отдаденост и боен дух са вдъхновение за мен и за безброй други по света. Горд съм да деля тази ера с теб и за мен е чест да играя роля в това да те тласкам към още повече постижения, както ти правиш с мен през последните 18 години. Убеден съм, че имаш още постижения пред себе си, но засега се наслаждавай на това!".

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 32 гласа.

Свързани новини