Last news in Fakti

26 Април, 2022 17:46 1 087 1

Федерер даде сигнал кога вероятно ще се завърне на корта

  • роджър федерер-
  • федерер-
  • контузия-
  • завръщане-
  • турнир в базел

Бившият номер едно в света, който ще навърши 41 през август, не е играл от юли миналата година

Федерер даде сигнал кога вероятно ще се завърне на корта - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Роджър Федерер e потвърдил участието си на турнира в своя роден град Базел през октомври, съобщиха организаторите. Въпреки това продължават съмненията кога 20-кратният носител на титли от Големия шлем ще се върне в игра заради проблема му с коляното.

Бившият номер едно в света, който ще навърши 41 през август, не е играл от юли миналата година, когато отпадна от Уимбълдън на четвъртфиналите срещу Хуберт Хуркач.

Федерер претърпя две операции на коляното през 2020 г. и се завърна през миналата година, но имаше още една операция на коляното след Уимбълдън, която го принуди да пропусне втората половина на сезона.

През февруари Федерер потвърди плановете си да си партнира с испанеца Рафа Надал на Лейвър Къп в Лондон през септември.

Турнирът „Swiss Indoors“ ще се завърне в календара след двегодишно отсъствие поради пандемията и е предвидено да се проведе между 24-30 октомври.

Федерер е рекорден десеткратен победител в Базел и ще се завърне като действащ шампион на събитието, където не е губил от 2013 г.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.