4 Март, 2022 16:34 4 249 3

Млад американски тенисист посочи фаворита си за "Най-великия" в историята на любимия му спорт

  • франсис тиафо-
  • роджър федерер-
  • рафаел надал-
  • новак джокович

"Бих заложил на Федерер, защото неговата игра най-много ми допада", каза Франсис Тиафо

Млад американски тенисист посочи фаворита си за "Най-великия" в историята на любимия му спорт - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

31-вият в световната тенис ранглиста - Франсис Тиафо стана поредният тенисист, който се изказа по темата относно тримата големи. Кой ли не вече говори по този въпрос, а всеки един има различни предпочитания.

Спорът по темата ще продължи, Докато Рафа, Роджър и Новак са на корта, но Тиафо съвсем открито назова предпочитанията си за най-великия тенисист в историята и обоснова избора си.

„Знам, че ще бъда поредният, който говори по този въпрос, а хората определено обичат да изразяват мнението си. Кой ли не вече го направи, но аз смятам, че тези трима големи шампиони заслужават само добри думи и огромно уважение. Все пак бих заложил на Федерер, защото неговата игра най-много ми допада. Мисля, че Роджър играе невероятно и стилът му е чудесен за наблюдаване. "По никакъв начин не желая да отнемам от това, което Рафа и Новак са постигнали, но за мен швейцарецът е най-великият за всички времена".

"Колкото до Джокович и Надал, считам, че думите са излишни. Видяхме какво направи испанецът в Австралия и за пореден път показа огромния си характер. Да спечелиш 21 титли от големия шлем е нещо феноменално. Няма как да не се възхищавам и на Джокович, този човек за мен винаги играе със сърцето си и макар че времето минава е страхотно, че продължава да се бори и иска да печели още много титли. Всеки един от тези трима големи спортисти заслужава признание, и това, че аз определих Роджър Федерер за най-великия в историята, в никакъв случай не означава, че не уважавам постиженията и успехите на Надал и Джокович“, каза американецът.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ясно като бял ден

    6 2 Отговор
    И на черните им харесват белите!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Артилерист

    0 0 Отговор
    Добре го е казал Тиафо. Струва ми се, че предстои да четем и слушаме все повече подобни изказвания. "Цивилизованият" Запад започна открито да препятства прогреса на Джокович. Той е сърбин. При това голям патриот-прави всичко името на Сърбия да се споменава често и за хубаво, а тя е най-верния съюзник на Русия. Така че... Надал е отличен тенисист, но за велик не става. Има обосновани съмнения за чайовете му и не е достатъчно интелигентен. Остава Роджър. У него, освен перфектен тенис, има аристократизъм, вярност към семейството, колегиалност, добро чувство за хумор. Затова вероятно се чуват приказки да се препятства и Медведев. Защото той, освен казаното за Федерер, е и много интелигентен. Но, о ужас, той е руснак. Уж живее в прочутия Запад, а непрекъснато повторя за топлата си връзка с майката Родина. Как да се допусне да израства? Що за праведен Запад сме, ако не го спрем?