Last news in Fakti

5 Март, 2022 13:01 2 418 2

Ново разочарование за феновете на Роджър Федерер

  • роджър федерер-
  • възстановяване-
  • северин люти

Роджър все още е във фаза на рехабилитация", каза треньорът му

Ново разочарование за феновете на Роджър Федерер - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Роджър Федерер продължава да се възстановява след операция на коляното и едва ли ще играе на третия за годината турнир от Големия шлем Уимбълдън през лятото, каза неговият треньор Северин Люти, цитиран в швейцарската преса.

Последният мач на осемкратния шампион от Уимбълдън беше на миналогодишното издание на престижния турнир на трева, където загуби на четвъртфиналите и след това обяви, че ще се подложи на третата си операция на коляното.

"В момента не си го представям да играе на Уимбълдън", каза Люти пред вестник „Тагес-Анцайгер“.

"Не искам да казвам, че е невъзможно, но към момента не виждам шанс да се възстанови дотогава. Роджър все още е във фаза на рехабилитация. Не само мускулите на коленете и краката трябва да бъдат изградени, цялото тяло трябва да укрепне", каза още Люти.

40-годишният Федерер, 20-кратен шампион от Големия шлем, призна преди време, че завръщането в ATP Тура ще бъде предизвикателство.

"Аз съм реалист. Знам колко е трудно на тази възраст да се възстановя напълно след операция“, каза Федерер.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сбруя

    2 0 Отговор
    Северин Солени право казва, цитиран в швейцарската преса. Федята вече не е на 20 години,операцията му е била сериозна и възстановяването му ще е по-продължително във времето. Дано се оправи човекът и да го гледаме с удоволствие на корта,както гледахме красавицата Камила Валиева на леда в залата.

    Коментиран от #2

  • 2 Тенисексперт

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "сбруя":

    Федерер ще играе тенис!!! За здраве и добър апетит!! Некоректно е да се дават напразни надежди!! Пък знае ли човек?? Надал бил с разцепена кост на ходилото и имало опасност въобще ДА НЕ МОЖЕ ДА ХОДИ!! А вижте какви ги върши на АО и Акапулко!!!