Last news in Fakti

28 Януари, 2022 18:32 3 854 21

Разследване намери несъответствие в теста за Covid-19 на Джокович

  • новак джокович-
  • разследване-
  • тенис-
  • тенис на корт

Джокович обяви, че е дал положителна проба за коронавирус на 16 декември и поради това поиска медицинско изключение да влезе в страната, без да си е поставил ваксина срещу вируса, но в крайна сметка той бе депортиран

Разследване намери несъответствие в теста за Covid-19 на Джокович - 1
Снимка: БГНЕС

Разследване на Би Би Си намери несъответствие в серийния номер на положителния тест за Covid-19, който световният номер 1 в тениса Новак Джокович представи пред властите в Австралия в опит да влезе в страната. Джокович обяви, че е дал положителна проба за коронавирус на 16 декември и поради това поиска медицинско изключение да влезе в страната, без да си е поставил ваксина срещу вируса, но в крайна сметка той бе депортиран.

Първоначално за потенциалната нередност алармират от германската група за разследвания Zerforschung и местното издание Дер Шпигел, които отбелязват, че серийния номер на положителния тест на Джокович (7371999) е с по-високо число от негативния му тест на 22 декември (7320919).

От Би Би Си са успели да се снабдят с общо 56 теста за Covid-19, направени в Сърбия, и са сравнили техните серийни номера. Във всички тестове прогресията на серийните номера върви паралелно с датите, като единственото е изключение е пробата на Джокович. Според разследването серийният номер на положителния тест на Джокович показва, че пробата би трябвало да е взета между 25 и 28 декември.

От Би Би Си отбелязват, че е възможно различните лаборатории в Сърбия да използват различна номерация, но другите две проби от същата лаборатория, в която е направен тестът на Джокович, са с по-малък номер, въпреки че са взети съответно два и четири дни по-късно.

От медията отбелязват, че са изпратили събраните данни на Здравното министерство в Сърбия, но до момента не са получили отговор. Новак Джокович също е потърсен за коментар, но без резултат.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана

    45 7 Отговор
    BBC да направят разследване кой пусна вируса.
  • 2 КРА

    45 35 Отговор
    Долу ръцете от Джокович гнусни джендъри.
  • 3 3333

    39 20 Отговор
    Абе ясно беше, че Свидетели на ковид ще се опитят да го съсипят, нема такива гнусо---е, а БиБиСи са няма таква прпагандна клоака, английското дойче веле.
  • 4 kkk

    35 47 Отговор
    Стига ни занимавахте с тоя гнусен сръбски ИЗМАМНИК- на тоя кариерата му ПРИКЛЮЧИ. Сега ще яде и дебелия като установи, че дължи десетки (ако не и стотици) милиони на спонсорите си щото в договорите на играчите от такъв ранг ВИНАГИ е заложено условието да участва в турнирите от "Големия шлем" и ако не е контузен дължи неустойки...

    И аз съм против ваксините, но НЕ ЛЪЖА "изкарах го, пуснете ме" и се съобразявам с ограниченията където е нужно. А и като ще лъжеш за такива неща има поне 10 начина да го направиш БЕЗ да те хванат- ако беше спазвал карантината която ти налагат като си положителен НИКОЙ НЯМАШЕ ДА СЕ УСЪМНИ. Ама не, селският тарикат ходи по събития и се снима с дечица и понеже е световно известен спортист разбира се има медийно отразяване- хората просто събраха 2 и 2 и правилно решиха да го депортират като бясно псе

    Коментиран от #5, #13

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ехооо

    41 10 Отговор
    Надупените мразят най-силно не тези, които са ги надупили, а онези, които не са се съгласили да се дупят!
  • 7 Европа

    15 10 Отговор
    фащ, англета вън от България!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 алфа херинга

    21 3 Отговор
    Тия, какво се мъчат още? Те, австралийците си казаха, че са го изгонили за да не вдъхновява анти ваксърите.
  • 10 Кински

    22 5 Отговор
    То беше ясно ,че е фалшифицирал теста за да влезе в Австралия .на балканите за някой лев ще те изкарат болен от квото си поискаш .и фалшив сертификат можеше Джоко да си набави в бг. Кво са за него 300 лева
  • 11 Без резултат

    5 5 Отговор
    Тези дни така завършват разследванията на ббц- без резултат.
    Това не е като едно време да изкарат Батето корупционер, защото казал " за тях трябва друг подход".
    Или най-големите расисти да ни обвинят в расизъм, а ние да им се извиняваме.
    И въобще - как знаем, че са се сдобили (точно те и точно в Сърбия) с тези "резултати"?

    Коментиран от #12

  • 12 гост

    17 5 Отговор

    До коментар #11 от "Без резултат":

    Сръбския селски тарикат ще си докара доживотно изгонване от тениса , може и титлите да му вземат , пак ще е в историята , ама като най-големия измамник , типично за сърбин , хаха !!

    Коментиран от #14

  • 13 ех...

    4 9 Отговор

    До коментар #4 от "kkk":

    Лесно се плюе. Но нима, след като наричал Джокович с толкова лоши епитети, си наясно какво е правил сърбина на и извън корта!?
    В цялата мръсна ситуация, която го вкараха англосаксонците, той нито веднъж, повтарям - нито веднъж не каза лоша дума за тях!!! А ето - ти плюеш някой, който нито познаваш, нито пък по някакъв начин ти е навредил.

    И ето само част от неговите дела, може да се запознаеш, като потърсиш "20 неща, които със сигурност не знаете за Новак Джокович" в гооглето.
    Честно казано, и на малкия му пръст, аз не мога да стъпя!
    Поклон пред големия человек.
  • 14 ех..

    3 4 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Кой ще му вземе титлите? Медалите? Нека му ги вземат!!! В гроба няма да си ги закара я!
    Но виж, за безкрайните му добрини, на небето му се плетят много венци. Дано Бог му даде сили, да завърши все така достойно живота си.
    За мен и за милиони, Джокович е пример за човечност. Пример за смирение, незлобие, доброта, състрадателност, отзивчивост. И най-вече на любов.
    Това никой, НИКОЙ, не може да му отнеме - нашата любов към него.
  • 15 Ноле

    1 9 Отговор
    Малко четете, а още по малко мислите!!! Най голямото находище на литий в Европа е в Сърбия. Австралийския минен гигант "Рио Тинто", който добива литий, е бил раздухан от сърбите. Това се случва месец преди атаката срещу Джокович!!!

    Коментиран от #16

  • 16 Без резултат

    2 3 Отговор

    До коментар #15 от "Ноле":

    Де да можеше и "Гришу" да вземе 20 титли от Големия шлем, щото пуснахме за без пари "Дънди прешъс" да копа златото у нас. Ама не би.
    Ха...хо.
  • 17 Стара

    1 0 Отговор
    Много стара "новина".
  • 18 Фен

    6 0 Отговор
    Балканските цигании не виреят по света. Жалко за един велик спортист.
  • 19 Баркли

    5 1 Отговор
    Чарлз Баркли го каза най-вярно: Джокович искаше да направи 7,8 млн в Австралия, без да спазва правилата на Австралия. И съответно накрая, всеки си плаща за тарикатлъка.
  • 20 Сашо

    1 2 Отговор
    Ноле голям, браво на Ноле!
  • 21 Без Негри

    3 3 Отговор
    Зомбирани ваксъри изнудват, рекетират и заставят всички да им вършат волята.
    Това са хора анти-христи.