Отидете към основна версия

7 439 10

Ново съдийско рамо даде въздух на Ман Сити в битката за титлата с Ливърпул

  • манчестър сити-
  • евертън-
  • английска висша лига-
  • 1:0

„Гражданите“ постигнаха много измъчен успех срещу Евертън

Снимка: EPA/БГНЕС

Отборът на Манчестър Сити изстрада по изключителен начин успеха си в 27-ия кръг срещу Евертън. „Гражданите“ стигнаха до победата при визитата на „Гудуисън Парк“ с гол на Фил Фодън в 81-ата минута, но изключително полемична остана ситуацията пет минути преди края, когато Родри от Ман Сити игра с ръка в наказателното поле на Евертън, а реферът Пол Тиърни, както и съдиите от ВАР стаята, отсъдиха засада в хода на атаката, която обаче не бе потвърдена в крайна сметка.

Така Ман Сити записа 66-ата си точка в класирането на Премиър лийг и тимът е на шест пред втория Ливърпул (60), но мърсисайдци са с мач по-малко, след като имат ангажименти във финала за Купата на Лигата.

Евертън пък остана 17-и с 22 точки и има само една повече от 18-ия Бърнли.

Важно е да се отбележи, че преди старта на мача двамата украински футболисти на двата отбора - Олександър Зинченко и Виталий Миколенко се прегърнаха заради събитията в тяхната родина, а целият "Гуудисън Парк" окуражи украинците с бурни аплодисменти.

На трибуните имаше и специална хореография в подкрепа на Украйна и украинците. а футболистите на Ман Сити от своя страна излязоха с тениски със знамето на Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 9 гласа.

Свързани новини