Last news in Fakti

26 Февруари, 2022 07:41 746 0

Саутхемптън не допусна изненада в мача с Норич

  • саутхемптън-
  • норич-
  • 2:0-
  • английска висша лига

Двубоят на „Сейнт Мерис“ премина при почти пълно надмощие на „светците“

Саутхемптън не допусна изненада в мача с Норич - 1
Снимка: Facebook/Southampton

Отборът на Саутхемптън записа победа с 2:0 над гостуващия тим на Норич Сити. Попаденията за „светците“ отбелязаха Че Адамс в 36-ата и Ориол Ромеу в 88-ата минута.

Двубоят на „Сейнт Мерис“ премина при почти пълно надмощие на домакините. В 30-ата минута стражът на Норич Ангъс Гън направи майсторско спасяване след удар на Стюарт Армстронг.

Три минути по-късно Мохамед Елиунуси също не успя да преодолее вратаря на "канарчетата".

Голът обаче падна в 36-ата минута, когато Тино Ливраменто центрира от десния фланг, получиха се няколко рикошета и направиха топката удобна за Че Адамс, а нападателят не сбърка и я насочи в мрежата за 1:0.

В самия край на полувремето Елиунуси се освободи в наказателното поле, но шутира покрай гредата.

През второто полувреме Саутхемптън продължи да доминира и само чудесните намеси на Гън срещу бившия му отбор оставиха Норич в мача.

„Канарчетата“ обаче не сътвориха нищо в офанзивен план, а в 88-ата минута Олиол Ромеу сложи точка на спора с мощен удар за крайното 2:0.

По този начин отборът на Ралф Хазенхютл взе 5 точки от трите последователни мача с грандовете Манчестър Сити, Тотнъм и Манчестър Юнайтед. В класирането „светците“ вече са на 9-о място, измествайки от него Брайтън. Норич пък записа 17-а загуба през сезона и остава на последното място със 17 точки, на пет от спасителната зона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА