26 Февруари, 2022 22:50 1 674 1

Реал Мадрид се присъедини към "отбора на грандовете" с минимални победи

  • реал мадрид-
  • райо валекано-
  • 1:0-
  • ла лига

Карим Бензема донесе успеха на "кралете"

Реал Мадрид се присъедини към "отбора на грандовете" с минимални победи - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

След като Манчестър Сити победи Евертън с 1:0, а Байерн Мюнхен стори същото с Айнтрахт Франкфурт, отборът на Реал Мадрид победи Райо Валекано също с 1:0 и също като гост. Това се случи в рамките в 26-ия кръг на испанското футболно първенство. Реал няма поражение в Ла Лига вече шести пореден мач и държи първото място във временното класиране с 60 точки. Тимът на Райо Валекано допусна пета поредна загуба в шампионата и заема 12-ата позиция с 31 точки в актива си.

Победният гол за гостите от Реал бе дело на Карим Бензема в 83-ата минута на двубоя.

Домакините от Райо Валекано организираха обещаваща атака в 18-ата минута, но Серхио Гуардиола не успя да преодолее Тибо Куртоа. Шест минути по-късно Марко Асенсио пропусна възможност за гранда от Мадрид.

Попадение на Каземиро не бе зачетено в 39-ата минута зарази засада, която бе установена след преразглеждане на ситуацията със системата за видеоарбитраж.

Карим Бензема бе близо до откриване на резултата в 45-ата минута, но не сполучи при удара си с глава. Марио Суарес пропиля шанс за домакините в 56-ата минута, преди в 83-ата Винисиус Жуниор да подаде към Бензема, който от близко разстояние бе точен за победното 1:0 за Реал.

По рано през деня в Ла Лига Валенсия победи Майорка с 1:0, а Хетафе и Депортиво Алавес си спретнаха реми - 2:2.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гун.ди.й шофьора

    2 0 Отговор
    И динамо спартак Подуяне също