Отидете към основна версия

2 608 16

Крум Савов пред ФАКТИ: Битката за БФС, много ми прилича на тази на ГЕРБ в последните години

  • крум савов-
  • бфс-
  • футбол-
  • герб-
  • борислав михайлов

За никого не е тайна, че БФС е държава в държавата, за която важи максимата, че властта развращава, а абсолютната власт развращава абсолютно

Снимка: БГНЕС

"Битката за "престола" във футболния съюз", както аз я наричам, много ми прилича на тази, която ГЕРБ водеха последните години. Това сподели за ФАКТИ журналистът Крум Савов.

За никого не е тайна, че БФС е държава в държавата, за която важи максимата, че властта развращава, а абсолютната власт развращава абсолютно.

На практика БФС не отчита пред никого как харчи огромния си бюджет, както правеха дълги години и ГЕРБ с парите в държавата, коментира Савов.

Юридически битката на двата екипа не бих могъл да коментирам, но гледайки общия аспект на нещата, рано или късно промяната в ръководството ще дойде, както дойде и тази в държавата

Да, само 70-80 клуба имаха смелостта да дойдат на конгреса, въпреки че 95 процента от обществото стои зад кандидатурата на Бербатов и неговия екип.

За никого не е тайна, че българският футбол е стигнал дъното, даже го е изорал, коментира журналистът и припомни, че от 24 години нямаме участие на световно първенство, от 2004-та на Европейско, както нямаме и играчи, които можем да продадем на големи световни отбори.
Да, екипът на Бербатов няма опит, но има желание за промяна, която да спре затъването на футбола ни, казва Савов.

Има и много клубове-фантоми, които са създадени да гласуват и държат Боби Михайлов на поста, но съм оптимист и очаквам промяна, която, ако не сега на конгреса през май, рано или късно ще стане, тъй като и ФИФА и УЕФА вече вземат отношение по казуса, сподели Крум Савов.

Автор: Сребрина Гаджева

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 23 гласа.

Свързани новини