Отидете към основна версия

13 060 6

Това обратът на века ли е или далаверата на всички времена?

  • марина басолс-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • юлия хатука

В първия кръг на квалификациите на турнира на клей от сериите WTA 250 22-годишната испанка Марина Басолс постигна обрат, за който ще се говори дълго

Снимка:

Мач от тенис турнира за жени в Будапеща предизвика вълна от коментари в социалните мрежи и вниманието на стотици хиляди по цял свят.

В първия кръг на квалификациите на турнира на клей от сериите WTA 250 22-годишната испанка Марина Басолс постигна обрат, за който ще се говори дълго. Тя губеше с 0:6, 0:5 и 0:30 срещу Юлия Хатука от Беларус, но успя да спечели мача.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Испанката спаси три мачбола - два при 3:5 и един при 4:5, за да спечели сета със 7:5.

Третият сет започна страхотно за нея и тя поведе с 3:0, след като записа два пробива. Сетът стигна до 4:4, след което Хатука загуби гейм, а Басолс приключи двубоя на нула при свой сервис за крайното 0:6, 7:5, 6:4.

Успехът удължи впечатляващата победна серия на Басолс, която бе спечелила предишните си два турнира на ниво ITF.

Обратът предизвика огромен отзвук в социалните мрежи. Едни отдават победата на късмет, други на големия хъс на испанката, наричайки мача "обрат на века". Някои обаче видяха нещо гнило в цялата работа и определиха случилото се като нагласен мач. Има и доста крайно мнение за екшъна, определен като "далаверата на века".

Самата Басолс заяви, че е доволна от победата и призна, че до последно е вярвала в обрата.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Свързани новини