Отидете към основна версия

1 308 0

10 от Кремонезе елиминираха Наполи за Купата на Италия

  • наполи-
  • купата на италия-
  • футбол-
  • кремонезе-
  • купа на италия

Така Кремонезе си осигури двубой с Рома в четвъртфиналите на турнирната надпревара

Снимка: БГНЕС


Кремонезе елиминира Наполи от Купата на Италия след изпълнение на дузпи, след като редовното време завърши при резултат 2:2.

Първото попадение в мача бе за гостите и беше дело на Шарл Пикел. Още в първата част на мача Наполи стигна до обрата след голове на Жуан Жезуш и Джовани Симеоне. Кремонезе обаче стигна до продълженията с късен гол в 87-ата минута на мача, а дори това не бе достатъчно да определи победителя. Така дойде ред на дузпите, при които Лоботка от домакините изпусна, докато всички пет изпълнения на Кремонезе попаднаха в мрежата.

Така Кремонезе си осигури двубой с Рома в четвъртфиналите на Купата на Италия.

Кремонезе изненадващо поведе в резултата, след като в 18-ата минута на мача Шарл Пикел бе точен и прати топката в мрежата на неаполитанци.

Наполи отговори в 33-ата миунта, когато Жуан Жезуш възстанови равенството, а само три минути по-късно Джовани Симеоне осъществи пълен обрат. Той отбеляза с глава, след като бе намерен по страхотен начин от Алесио Дзербин.

В 50-ата минута Джакомо Распадори можеше да удвои преднината на неаполитанци, но изстрелът му от вътрешността на наказателното поле мина встрани от вратата на гостите. Пет минути по-късно пък Джовани Симеоне бе близо до третия гол за тима след грешка на защитник на Кремонезе. Симеоне обаче също не изпрати точен удар.

Кремонезе стигна до равенството в 87-ата минута, когато Лука Дзанимакия изпрати обещаващо центриране в пеналтерията на Наполи, а там Феликс Афена-Гиан стигна до топката първи и с глава я прати в мрежата, за да възстанови равенството.

Така срещата влезе в продължения след 2:2 в редовното време.

Стотната минута бе белязана от втори жълт и червен картон за Леонардо Серникола от състава на гостите, който остави Кремонезе с човек по-малко в заключителните мигове на двубоя.

В 103-ата минута Наполи бе страшно близо до гола, след като Виктор Осимен стреля с глава, но ударът му бе спасен, а след това Джовани Симеоне прати топката в гредата при добавката.

В 114-ата минута Политано опита изстрел от границата на наказателното поле, който се оказа доста опасен. Стражът на Кремонезе обаче успя да се намеси, а след това последва и удар на Джовани Симеоне, който бе встрани от вратата.

Виктор Осимен стреля с глава покрай вратата в последните секунди на срещата, малко преди 120-ата минута да изтече. Това бе пореден пропуск пред вратата на Кремонезе. Така двубоят трябваше да бъде решен с изпълнение на дузпи под проливния дъжд в Неапол.

Първата дузпа за Наполи изпълни Политано, който успя да преодолее Карнезеки, който уцели ъгъла, но топката мина високо над плонжа му - 1:0.

За Кремонезе дузпа би Йохан Васкес, който също бе точен от бялата точка - 1:1.

Джовани Симеоне се нагърби с второто изпълнение за Наполи - 2:1.

Кристиан Буонаюто бе точен за да изравни - 2:2.

Желински също бе безгрешен с изпълнението си и отново даде преднина на неаполитанци - 3:2.

Франк Тсаджут отбеляза третата дузпа за Кремонезе и изравни - 3:3.

Четвъртата дузпа за Наполи изпълни Лоботка. Той обаче не уцели вратата - 3:3.

Емануеле Валери получи шанс да даде преднина на Кремонезе. 24-годишният италианец прати топката точно пред гредатата - 3:4.

Виктор Осимен прати топката във вратата за 4:4.

Последната дузпа за Кремонезе изпълни героят от редовното време - Феликс Афена-Гиан, който бе точен и от бялата точка, за да донесе победата с 4:5 при дузпите.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини