Last news in Fakti

18 Януари, 2023 07:00 1 258 0

10 от Кремонезе елиминираха Наполи за Купата на Италия

  • наполи-
  • купата на италия-
  • футбол-
  • кремонезе-
  • купа на италия

Така Кремонезе си осигури двубой с Рома в четвъртфиналите на турнирната надпревара

10 от Кремонезе елиминираха Наполи за Купата на Италия - 1
Снимка: БГНЕС


Кремонезе елиминира Наполи от Купата на Италия след изпълнение на дузпи, след като редовното време завърши при резултат 2:2.

Първото попадение в мача бе за гостите и беше дело на Шарл Пикел. Още в първата част на мача Наполи стигна до обрата след голове на Жуан Жезуш и Джовани Симеоне. Кремонезе обаче стигна до продълженията с късен гол в 87-ата минута на мача, а дори това не бе достатъчно да определи победителя. Така дойде ред на дузпите, при които Лоботка от домакините изпусна, докато всички пет изпълнения на Кремонезе попаднаха в мрежата.

Така Кремонезе си осигури двубой с Рома в четвъртфиналите на Купата на Италия.

10 от Кремонезе елиминираха Наполи за Купата на Италия
Снимка: БГНЕС

Кремонезе изненадващо поведе в резултата, след като в 18-ата минута на мача Шарл Пикел бе точен и прати топката в мрежата на неаполитанци.

Наполи отговори в 33-ата миунта, когато Жуан Жезуш възстанови равенството, а само три минути по-късно Джовани Симеоне осъществи пълен обрат. Той отбеляза с глава, след като бе намерен по страхотен начин от Алесио Дзербин.

В 50-ата минута Джакомо Распадори можеше да удвои преднината на неаполитанци, но изстрелът му от вътрешността на наказателното поле мина встрани от вратата на гостите. Пет минути по-късно пък Джовани Симеоне бе близо до третия гол за тима след грешка на защитник на Кремонезе. Симеоне обаче също не изпрати точен удар.

10 от Кремонезе елиминираха Наполи за Купата на Италия
Снимка: БГНЕС

Кремонезе стигна до равенството в 87-ата минута, когато Лука Дзанимакия изпрати обещаващо центриране в пеналтерията на Наполи, а там Феликс Афена-Гиан стигна до топката първи и с глава я прати в мрежата, за да възстанови равенството.

Така срещата влезе в продължения след 2:2 в редовното време.

Стотната минута бе белязана от втори жълт и червен картон за Леонардо Серникола от състава на гостите, който остави Кремонезе с човек по-малко в заключителните мигове на двубоя.

10 от Кремонезе елиминираха Наполи за Купата на Италия
Снимка: БГНЕС

В 103-ата минута Наполи бе страшно близо до гола, след като Виктор Осимен стреля с глава, но ударът му бе спасен, а след това Джовани Симеоне прати топката в гредата при добавката.

В 114-ата минута Политано опита изстрел от границата на наказателното поле, който се оказа доста опасен. Стражът на Кремонезе обаче успя да се намеси, а след това последва и удар на Джовани Симеоне, който бе встрани от вратата.

10 от Кремонезе елиминираха Наполи за Купата на Италия
Снимка: БГНЕС

Виктор Осимен стреля с глава покрай вратата в последните секунди на срещата, малко преди 120-ата минута да изтече. Това бе пореден пропуск пред вратата на Кремонезе. Така двубоят трябваше да бъде решен с изпълнение на дузпи под проливния дъжд в Неапол.

Първата дузпа за Наполи изпълни Политано, който успя да преодолее Карнезеки, който уцели ъгъла, но топката мина високо над плонжа му - 1:0.

10 от Кремонезе елиминираха Наполи за Купата на Италия
Снимка: БГНЕС

За Кремонезе дузпа би Йохан Васкес, който също бе точен от бялата точка - 1:1.

Джовани Симеоне се нагърби с второто изпълнение за Наполи - 2:1.

Кристиан Буонаюто бе точен за да изравни - 2:2.

Желински също бе безгрешен с изпълнението си и отново даде преднина на неаполитанци - 3:2.

Франк Тсаджут отбеляза третата дузпа за Кремонезе и изравни - 3:3.

Четвъртата дузпа за Наполи изпълни Лоботка. Той обаче не уцели вратата - 3:3.

Емануеле Валери получи шанс да даде преднина на Кремонезе. 24-годишният италианец прати топката точно пред гредатата - 3:4.

Виктор Осимен прати топката във вратата за 4:4.

Последната дузпа за Кремонезе изпълни героят от редовното време - Феликс Афена-Гиан, който бе точен и от бялата точка, за да донесе победата с 4:5 при дузпите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА