18 Януари, 2023 09:18 2 455 7

Венци Стефанов каза кой ще е шампион и отсече ще има ли нов стадион ЦСКА

  • венци стефанов-
  • футбол-
  • славия-
  • цска

Далеч не на последно място Стефанов говори и за академията на "белите" и загатна, че след трансфера на Мартин Георгиев в Барселона, съвсем скоро нов състезател на Славия може да заиграе в средна или западна Европа

Венци Стефанов каза кой ще е шампион и отсече ще има ли нов стадион ЦСКА - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на Славия - Венцеслав Стефанов, говори пред камерата на Gong.bg по време на зимния лагер на "белите" в Турция. Възпитаниците, водени от Златомир Загорчич, тренират край Алания, където според боса на столичани условията са повече от отлични за провеждане на подготовка.

Стефанов засегна и много други теми, които са част от българския футбол, като акцентира на инфраструктурата на отборите, дали ЦСКА ще има нов стадион, кой ще стане шампион, а също така и къде не се получават нещата на родните грандове, когато стане въпрос за мачовете им в европейските клубни турнири.

Далеч не на последно място Стефанов говори и за академията на "белите" и загатна, че след трансфера на Мартин Георгиев в Барселона, съвсем скоро нов състезател на Славия може да заиграе в средна или западна Европа.

„Добре се чувствам, сред младите и аз се чувствам по-млад“, започна с усмивка Стефанов. „Аз 15-20 години сме винаги с Хабил в Турция и неговия екип. Идваме и той ни осигурява всичко - терени, спане, виждате хотела, храна. Терените са изключителни, а момчетата са доволни. Обстановката е хубава. Една малка подробност, която малко хора знаят. Днес в Сиде и Белек валеше, нали? В Алания – не. Винаги тук е по-хубав климатът, но там са богатите, тук – бедните“, продължи Стефанов.

„Убеден съм, че Славия може да играе в Европа. Ако имаше феърплей и не ни бяха откраднали някои точки, щяхме да сме на трето място. Имаме големи шансове, така смятам“.

„Най-старото столично дерби си е най-старото. Левски са Левски, но ние сме ги създали, за да има с кой да си играем и горе-долу се получава да ги бием последните години, особено през тях. Ако всичко върви по план, както сме тръгнали, сигурен съм, че ще се преборим за челните места“, продължи президентът на „белите“.

„Загорчич вече 5-6 години е при нас. Още от началото с него се разбрахме. Знам, че всеки треньор иска на всяка цена да е първи или втори. Славия разчита основно на собствени кадри. Както вие, както и аз, сме минали през тази школа. Това, че от мен не стана футболист – не стана, но станах президент. Вие сте станал добър журналист и явно хората, които минават през Славия имат някакви качества. Тези, които сега са в момента, имат качествата да бъдат в Европа.

За Мартин Георгиев в Барселона и младите играчи на Славия:

„Да, следя изявите на Мартин Георгиев. Чувам се с мениджъра му, следя го внимателно. Онзи ден са изиграли и спечелили пореден мач. Той има 90 пълни минути. Убеден съм, че той ще успее, тъй като има много качества. Ерудиран е, мъжкар, сигурен съм, че ще играе голям футбол. Да, можем да изкараме още играчи на запад и то съвсем скоро. Ако наблюдавахте онзи ден срещата с Младост Лучани, може би се видя, че 6 от юношите на децата взеха участие в мача. Едно от условията, които има между нас и Заги, е да дава голям шанс на играчи от школата, защото смятам, че това е единственият начин и другите отбори, за да имаме материал за националния отбор“, каза още Стефанов.

За Светослав Вуцов:

„Не, Вуцов няма да отиде в ЦСКА. Според мен той трябва да отиде в европейски клуб, в който да има шанс да надгради и да отиде още по-нагоре, ако е дал Господ, ако му е чиста главата. Качествата, които има, може да направят така, че Светльо да играе на много високо ниво. Искрено му го желае.

За противоборството между ЦСКА и Лудогорец през този сезон:

От 28 години съм в българския футбол – ЦСКА случайно е първи сега. Лудогорец подходи несериозно към някои срещи и това му изигра лоша шега, а ЦСКА взе някои мачове „така“... Даже мачът срещу Славия, ако имаше справедливост, той нямаше да свършва с победа на ЦСКА и тази точка нямаше да я имат. Не вярвам, че ЦСКА може да детронира Лудогорец, тъй като съм убеден, че в Разград са взели мерки и нещата ще изглеждат по различен начин през пролетта“

Защо българските грандове не успяват да справят в Европа, освен Лудогорец

„Не смятайте, че ПАОК е голям отбор. Те са провинциален отбор в Гърция, който в дадени моменти имаше шанс да „напипа“ слаби Олимпиакос и Панатинайкос. Вижда се къде са сега в Гърция и нямат общо с предишните години. Колкото до Левски, много ги уважавам, но и българските отбори по принцип, за да имат успех в Европа и да влязат в ШЛ, трябва да разполагат с колектив, който да има футболисти. Видя се първите години на Лудогорец. Треньор беше Ивайло Петев, българин, който никой не го знаеше. Подбра добри футболисти, които успяха да изтласкат отбора нагоре. Оттам започнаха много баби – хилаво дете. Взимаха се футболисти със съмнителни качества и не това, което трябва за родния футбол.

Мисля, че сега са си направили добре аритметиката и знаят, че този полусезон, ако загубят титлата, ще бъде за тях огромна загуба. Не смятам, че ЦСКА, ако стане шампион, ще се представи по-достойно от Лудогорец в Европа. При тях не виждам тези лидери, фигури, футболисти, които биха изпъкнали в Европа. Виждате какви играчи играят по Босна, Румъния, Швейцария. От нашата черга – няма ги в тези отбори, нито в ЦСКА, нито в Левски, нито Лудогорец. В Ботев е една кохорта от такива футболисти от други континенти. Не искам да кажа какви, за да не ме съдят пак за расизъм. Те с нищо не допринасят на български футбол и го дърпат назад, а талантливи деца нямат шанс да излязат и да избуят. От време на време в ЦСКА пуснат някой младок. Направи няколко мача, сбърка ли – пращат го назад. Същото се случва в Левски. В Лудогорец традиционно не дават шансове, има двама-трима българи, които играят, другите са гурбетчии“.

Инвестициите в родните футболни клубове и те ли са причината за краховете на отборите ни

„Аз не знам в какво състояние е Левски от това естество. Финансово е плачевно, но правят лагери в Дубай за стотици хиляди. Нормалните отбори работят, както виждате тук, в Турция. Убеден съм, че няма да бъдат по-слабо подготвени и няма да имат по-слаби футболисти. Не смятам, че Левски ще са по-добри, по никакъв начин. Виждам им контролите – Ал Бахар, Ал Махар, нямат нищо общо със сериозния футбол. Отказвам контроли с руски клубове, защото са солидарни. Дайте да не бъркаме спорта с политиката. Това няма общо, това са глупости. Така не трябва да се работи. Утре ситуацията ще е друга и ще си посипват главите с пепел. Хората не забравят“.

Футболните съдии и ситуацията при тях през миналата година:

„Дано на Кашай това да му е цялата една година у нас. Оправи ли се в Русия? Как ще действаме? Проба-грешка? Няма шанс. И при Сталев, и Петров, и други, които бяха шефове на съдиите нещата бяха нормални. Аз съм безкрайно разочарован от това лице. Може да е бил много голям съдия, не споря, но като ръководител...

За националния отбор:

„Сигурен съм, че Кръстаич ще успее. Сигурен съм, защото дава шанс на българите, на младите. И той в един момент, както виждате, даде шанс само на млади български футболисти, които му се отблагодаряват. Вижда се, че с игрите си те доставиха радост на почти всички българи с тези мачове и най-после ние всички видяхме някаква светлина в тунела, че имаме футболисти у нас, които могат да се надиграват с другите. Допреди това залагахме само на, как да кажа, футболисти, които бяха доказали и стигнали тавана на своите възможности. Те не бяха на нивото, че да могат да се конкурират, дори с обикновените средно-европейски отбори – Унгария, Румъния, Чехия, Полша, уж от нашата черга. Преди 30 години ги биехме като тупани, където ги срещнахме. Те изобщо не бяха дразнител за България.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баба Вуна

    8 0 Отговор
    Докато все още мутрите казват и отсичат, какво ще става и дневния ред на обществото, жална ни майка.
  • 2 Просто човек

    7 2 Отговор
    Какво отношение има тая путинска марионетка към стадиона на ЦСКА?!
  • 3 Калчо

    9 1 Отговор
    Шкембото ми е зареждал гориво на бензиностанцията до Пионерския дворец. Кога разбра, че разбира от футбол, че става за Президент на футболен отбор, та дава акъл за българския и световен футбол? Случайник...
  • 4 обръщалчо ли ще казва бе

    6 1 Отговор
    срам за българския футбол и общество е този
  • 5 Дедо Венци ме е разсмивал до сълзи

    5 0 Отговор
    Когато с огромното си шкембе беше разтегнал една фланелка с образа на путлер. Лицето на джуджето беше деформирано до някакъв карикатурен вид. Готино.
  • 6 Лумпен

    5 0 Отговор
    За някои аспекти е прав, за други да си мълчи но не може. Поради тази причина му се дава трибуна да дразни и образува нерви и размисли в опонентите си.
  • 7 Мимч

    1 0 Отговор
    Тук няма как да се съглася,че сме биели и Унгария,Чехия,Рунъния и Полша като тупани,май че обратнито е по вярно Да не му припомням отделни мачове.По възрастните хора знаят..