Отидете към основна версия

4 765 5

Саша Илич ще бъде новият старши треньор на Ботев (Пловдив)

  • саша илич-
  • ботев пловдив-
  • футбол

Очаква се сръбският специалист да замени на поста Станислав Генчев

Саша Илич вероятно ще бъде новият старши треньор на Ботев (Пловдив), съобщава Sportal.bg. Очаква се сръбският специалист да замени на поста Станислав Генчев, който по-рано днес бе уволнен заради незадоволителните резултати на "жълто-черните" от началото на сезона - две равенства и четири загуби.

Последните няколко дни са доста турбулентни за Ботев, а руският бизнесмен обеща, че всеки, който върши некачествено работата си, ще напусне клуба. Докато вървят преговорите с Илич, начело на "канарчетата" временно ще застане Рафаел Ферейра, който беше в щаба на Генчев.

Кардиналните промени започнаха, а прокуристът на "канарчетата" Асен Караславов и пресдиректорът Тодор Благов вече не са част от "жълто-черните". Радостин Кишишев пък бе назначен за оперативен мениджър и ще отговаря за административната и оперативна дейност на Ботев (Пд).

За последно Саша Илич водеше ЦСКА - София, но в края на юли бе уволнен след едва третия официален мач за сезона - загубата с 0:2 от Сепси в Лигата на конференциите. Припомняме, че 45-годишният наставник беше много близо до това да направи "червените" шампиони през миналата кампания, но отборът му остана на една точка от Лудогорец в борбата за титлата.

Ботев (Пловдив) може да бъде третият тим на клубно ниво, начело на който застава Илич. Преди ЦСКА - София той работи в сръбския Чукарички.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини