Last news in Fakti

22 Август, 2023 15:36 4 699 5

Саша Илич ще бъде новият старши треньор на Ботев (Пловдив)

  • саша илич-
  • ботев пловдив-
  • футбол

Очаква се сръбският специалист да замени на поста Станислав Генчев

Саша Илич ще бъде новият старши треньор на Ботев (Пловдив) - 1

Саша Илич вероятно ще бъде новият старши треньор на Ботев (Пловдив), съобщава Sportal.bg. Очаква се сръбският специалист да замени на поста Станислав Генчев, който по-рано днес бе уволнен заради незадоволителните резултати на "жълто-черните" от началото на сезона - две равенства и четири загуби.

Последните няколко дни са доста турбулентни за Ботев, а руският бизнесмен обеща, че всеки, който върши некачествено работата си, ще напусне клуба. Докато вървят преговорите с Илич, начело на "канарчетата" временно ще застане Рафаел Ферейра, който беше в щаба на Генчев.

Кардиналните промени започнаха, а прокуристът на "канарчетата" Асен Караславов и пресдиректорът Тодор Благов вече не са част от "жълто-черните". Радостин Кишишев пък бе назначен за оперативен мениджър и ще отговаря за административната и оперативна дейност на Ботев (Пд).

За последно Саша Илич водеше ЦСКА - София, но в края на юли бе уволнен след едва третия официален мач за сезона - загубата с 0:2 от Сепси в Лигата на конференциите. Припомняме, че 45-годишният наставник беше много близо до това да направи "червените" шампиони през миналата кампания, но отборът му остана на една точка от Лудогорец в борбата за титлата.

Ботев (Пловдив) може да бъде третият тим на клубно ниво, начело на който застава Илич. Преди ЦСКА - София той работи в сръбския Чукарички.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цесекар

    6 5 Отговор
    един добър треньор
  • 2 Разбирач!

    5 1 Отговор
    От трън, та на глог! Кой го измисли това с Илич?!
  • 3 Счетоводител

    1 5 Отговор
    Абе ще е по-добре, отколкото недоразумението Генчев!
  • 4 Левски 1914

    5 0 Отговор
    Браво, браво г - н Ковачев слагай ТИРЕТО на това МЕНТЕ и хич да не ти пука!
  • 5 Диамантената ръка

    7 1 Отговор
    Айде, след Илич, Ел Маестро...