Отидете към основна версия

2 018 10

Везенков записа много силен неофициален дебют със Сакраменто в НБА

  • александър везенков-
  • сакраменто кингс-
  • нба-
  • баскетбол-
  • спорт

"Кралете" загубиха първия си предсезонен мач от Торонто Раптърс с 99:112

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков записа много силен неофициален дебют с екипа на Сакраменто Кингс в НБА. "Кралете" загубиха първия си предсезонен мач от Торонто Раптърс с 99:112 (35:35, 20:34, 19:26, 25:17), но това няма голямо значение, защото българският национал се възползва от възможността и въпреки че влезе в игра за първи път чак в средата на третата четвърт, се превърна в топреализатор на "кралете" със своите 12 точки за 11 минути на терен, добаввяйки 2 борби и 1 асистенция при 4/7 стрелба от игра, включително 2/4 от тройката!

При оставащи около седем минути от редовното време Везенков се завърна на пейката, като на терена за Кингс останаха хората с по-незабележима роля в състава като Джеръми Ламб, Джейлън Ноуел и т.н. До края на мача състезателите на Майк Браун успяха да съкратят известна част от пасива си, но не и да избегнат поражението в откриващия си мач от подготовката - 112:99 в полза на Торонто Раптърс.

Както вече стана ясно - Александър Везенков бе водещ реализатор за Сакраменто с 12 точки. Зад него се наредиха Харисън Барнс и Кийгън Мъри с по 11 точки. Ди'Аарън Фокс отбеляза само 2, а Домантас Сабонис завърши със 7, като и двамата прекараха по 16 минути на паркета.

Гари Трент-младши поведе Раптърс с 22 точки от пейката. Скоти Барнс прибави 15 точки и 7 борби за 18 минути, Оу Джи Ануноби вкара 14, а Крис Буше и Джейдън МакДаниълс отбелязаха по 11 точки.

ТИТУЛЯРНИ ПЕТИЦИ:

ТОРОНТО РАПТЪРС: Денис Шрьодер, Оу Джи Ануноби, Скоти Барнс, Паскал Сиакам, Якоб Пьолтъл

САКРАМЕНТО КИНГС: Ди'Аарън Фокс, Кевин Хъртър, Харисън Барнс, Кийгън Мъри, Домантас Сабонис

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.

Свързани новини