Last news in Fakti

9 Октомври, 2023 11:20 1 738 5

Люис Хамилтън отнесе 50 000 евро глоба

  • формула 1-
  • люис хамилтън-
  • спорт-
  • гран при на катар-
  • глоба

След удара между двамата пилоти на Mercedes Хамилтън се озова в зоната за сигурност с повреден автомобил и нямаше как да продължи, а Ръсел се завъртя, но остана в надпреварата

Люис Хамилтън отнесе 50 000 евро глоба - 1
Снимка: БГНЕС

7-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън беше глобен с 50 000 евро и получи предупреждение за това, че пресече пистата след инцидента му с Джордж Ръсел веднага след старта на Гран При на Катар вчера.

След удара между двамата пилоти на Mercedes Хамилтън се озова в зоната за сигурност с повреден автомобил и нямаше как да продължи, а Ръсел се завъртя, но остана в надпреварата. И докато колоната беше зад кола на сигурността Люис пресече пистата, за да се върне в бокса, секунди преди Ръсел, който беше спрял за нови гуми да излезе отново на трасето.

След състезанието Хамилтън се извини на стюардите за поведението си и получи първо предупреждение за сезон 2023, както и глоба от 50 000 евро, като половината от парите са под условие до края на сезона. Люис е обяснил, че е осъзнал, че е можел да се озове в много опасна ситуация, както за него, така и за пилотите на пистата, след като е решил да пресече трасето.

Що се отнася до инцидента между Хамилтън и Ръсел, стюардите решиха, че става въпрос за състезателен инцидент, типичен за първа обиколка, въпреки че вината за удара е на Люис, той няма да бъде наказан за този удар.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Старшината

    7 0 Отговор
    Така е като карат с превишена скорост
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Най-красивата

    7 0 Отговор
    За такъв богаташ като него едва ли е толкова много.

    Коментиран от #5

  • 4 Гражданин

    5 0 Отговор
    Карат с несъобразена скорост! Да им конфискуват колите!
  • 5 Ами всъщност

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Най-красивата":

    Изобщо даже, ама той си е тъпак и нервак така че изобщо не съм изненадан че е нацелил съотборника си!