Отидете към основна версия

7 669 7

Голям проблем надвисна в ЦСКА, става въпрос за 8 милиона евро!

  • цска-
  • футбол

Девет от футболистите са с изтичащи договори в края на сезона и засега не е ясно дали са им предложени нови контракти

Ръководството на ЦСКА има два месеца да реши проблем, който иначе може да принуди клуба да прави съвсем нова селекция следващата година. Девет от футболистите са с изтичащи договори в края на сезона и засега не е ясно дали са им предложени нови контракти, пише „Мач Телеграф“.

Сред тези девет са някои водещи фигури в тима на Нестор Ел Маестро, като например вратарят Густаво Бусато, централният защитник Юрген Матай, бившият капитан Иван Турицов, Брадли Де Нойер и Майкъл Естрада. Засега е ясно, че няма да бъде подновен договора на Мено Кох. Защитникът от Нидерландия не се вписва в плановете на Нестор Ел Маестро. В последните четири мача на ЦСКА Кох има записани общо две минути – влиза като резерва в последните секунди на дербитата с Локо Пд и Левски.

Всичките девети играчи имат право да преговарят, с който клуб си поискат, след Нова година и да напуснат „Българска армия“ като свободни агенти. Ако това се случи, ще бъде сериозен финансов удар за ЦСКА, защото общата цена на тези играчи в момента е 8 милиона евро. Единственото сигурно е, че еквадорецът Майкъл Естрада ще си тръгне през лятото, защото е под наем от мексиканския Толука. Ако нападателят продължи с добрите си изяви и през пролетта, почти сигурно е, че „червените“ или ще искат да го откупят, или да го вземат под наем за още един сезон.

Майкъл Естрада е един от двамата най-скъпи футболисти от тези, чийто договори изтичат. В момента цената му е 1.5 милиона евро. Другият футболист, оценяван на тази сума, е нидерландецът Юрген Матай. Централният защитник в момента не играе заради тежката контузия, получена в края на миналия сезон. Нидерландецът почти сигурно няма да играе до края на годината. Въпреки това, цената му е доста висока.

Горе-долу същото е положението и със защитника Брадли Де Нойер. Неговата цена е около 1,2 милиона евро, но и той дълго време лекува контузия. От списъка с играчи с изтичащи договори, освен Мено Кох, ЦСКА няма да предложи нов и на арменеца Жираир Шагоян. Левият нападател от Армения няма шанс за титулярно място при сегашната конфигурация в ЦСКА. В последните два мача на „червените“ – срещу Пирин Благоевград и Арда, дори бе извън групата. 22-годишният Шагоян бе оставен на „Армията“ именно от Нестор Ел Маестро, но най-често е жертва на ротациите, заради футболисти без паспорти на Европейския съюз.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 15 гласа.

Свързани новини