Last news in Fakti

30 Октомври, 2023 13:00 7 527 7

Голям проблем надвисна в ЦСКА, става въпрос за 8 милиона евро!

  • цска-
  • футбол

Девет от футболистите са с изтичащи договори в края на сезона и засега не е ясно дали са им предложени нови контракти

Голям проблем надвисна в ЦСКА, става въпрос за 8 милиона евро! - 1

Ръководството на ЦСКА има два месеца да реши проблем, който иначе може да принуди клуба да прави съвсем нова селекция следващата година. Девет от футболистите са с изтичащи договори в края на сезона и засега не е ясно дали са им предложени нови контракти, пише „Мач Телеграф“.

Сред тези девет са някои водещи фигури в тима на Нестор Ел Маестро, като например вратарят Густаво Бусато, централният защитник Юрген Матай, бившият капитан Иван Турицов, Брадли Де Нойер и Майкъл Естрада. Засега е ясно, че няма да бъде подновен договора на Мено Кох. Защитникът от Нидерландия не се вписва в плановете на Нестор Ел Маестро. В последните четири мача на ЦСКА Кох има записани общо две минути – влиза като резерва в последните секунди на дербитата с Локо Пд и Левски.

Всичките девети играчи имат право да преговарят, с който клуб си поискат, след Нова година и да напуснат „Българска армия“ като свободни агенти. Ако това се случи, ще бъде сериозен финансов удар за ЦСКА, защото общата цена на тези играчи в момента е 8 милиона евро. Единственото сигурно е, че еквадорецът Майкъл Естрада ще си тръгне през лятото, защото е под наем от мексиканския Толука. Ако нападателят продължи с добрите си изяви и през пролетта, почти сигурно е, че „червените“ или ще искат да го откупят, или да го вземат под наем за още един сезон.

Майкъл Естрада е един от двамата най-скъпи футболисти от тези, чийто договори изтичат. В момента цената му е 1.5 милиона евро. Другият футболист, оценяван на тази сума, е нидерландецът Юрген Матай. Централният защитник в момента не играе заради тежката контузия, получена в края на миналия сезон. Нидерландецът почти сигурно няма да играе до края на годината. Въпреки това, цената му е доста висока.

Горе-долу същото е положението и със защитника Брадли Де Нойер. Неговата цена е около 1,2 милиона евро, но и той дълго време лекува контузия. От списъка с играчи с изтичащи договори, освен Мено Кох, ЦСКА няма да предложи нов и на арменеца Жираир Шагоян. Левият нападател от Армения няма шанс за титулярно място при сегашната конфигурация в ЦСКА. В последните два мача на „червените“ – срещу Пирин Благоевград и Арда, дори бе извън групата. 22-годишният Шагоян бе оставен на „Армията“ именно от Нестор Ел Маестро, но най-често е жертва на ротациите, заради футболисти без паспорти на Европейския съюз.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦСКА умря ЦСКА умря

    12 15 Отговор
    Това е Булгарплод-Етрополе, производство на зеленчукови плодови продукти. Това е Балкан-Ловеч 50 кубика. Няма ЦСКА, ЦСКА умря. Амин.
  • 2 Левски 1914

    9 8 Отговор
    Ковачева пиши цялото име на това МЕНТЕ доведения Литекс обединен с Етрополе!

    Коментиран от #3

  • 3 Хамрун.2022

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "Левски 1914":

    Как си днес ?
    Не се беше появявал няколко дни.
    Заащоо ли ?
  • 4 Шизофен 1914

    6 3 Отговор
    Като чуя Берое и обърквам словореда.
    Забравих днес за фалит и коя година беше

    Коментиран от #5

  • 5 Пепи

    4 5 Отговор

    До коментар #4 от "Шизофен 1914":

    Аз като видя Пепси пиша Сепси, после Уефски . И сънувам нови стадиони в Етрополе и Ловеч

    Коментиран от #6

  • 6 Левски 1914

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "Пепи":

    Ха ха ха браво жив и здрав!
  • 7 Гу Гу

    2 0 Отговор
    Важното е, че от 7 години все някой му е крив да не ремонтира Армията. Последно некъв бездомник