Отидете към основна версия

873 0

Тибо Куртоа за Ендрик: Ако беше пропуснал, щях да го убия

  • ендрик-
  • реал мадрид-
  • футбол-
  • тибо куртоа-
  • антонио рюдигер

Ендрик има хубав удар, качествен футболист е и притежава характер

Младоженецът Ендрик успя да вкара гол за Реал Мадрид за краткото време, през което беше на терена в изминалия мач срещу Щутгарт в Шампионската лига. Той реализира за крайното 3:1 с удар с левия крак в заключителните секунди.

Направи впечатление, че 18-годишният бразилец избра да шутира от далечно разстояние, вместо да заложи на видимо по-лесното - подаване към звездните си съотборници Винисиус Жуниор или Килиан Мбапе. След мача опитни играчи като Тибо Куртоа и Антонио Рюдигер обърнаха внимание на това.

“Ако беше пропуснал, щях да го убия - заяви шеговито вратарят на Реал. - Ендрик има хубав удар, качествен футболист е и притежава характер. Ако не избере пас към Вини или Джуд Белингам, но все пак отбележи, то всички ще си замълчат”.

“Да благодари на Господ, че влезе в мрежата, защото щеше да е голям проблем, ако не беше станало така”, добави Рюдигер с усмивка. Германецът припомни, че Ендрик е известен вече като “Боби” по името на Боби Чарлтън.

Сънародникът на младока и партньор в атака - Родриго, също го похвали за смелостта в тази ситуация: “Ендрик е луд, защото стори нещо, което никой друг нямаше да направи”.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.

Свързани новини