18 Септември, 2024 19:32 1 073 3

Лудогорец свали Левски и поведе парада в efbet Лига след минимален успех над Славия (ВИДЕО)

  • лудогорец-
  • футбол-
  • славия

Единственото попадение в срещата падна през първото полувреме и бе дело на Рик Джонатан

Лудогорец свали Левски и поведе парада в efbet Лига след минимален успех над Славия (ВИДЕО) - 1

Актуалният български шампион – Лудогорец, записа минимален успех с 1:0 срещу Славия при визитата си в София в отложен мач от втория кръг в efbet Лига. Единственото попадение в срещата падна през първото полувреме, когато Рик Джонатан прониза столичната врата по прекрасен начин и на практика изкачи „орлите“ до първото място във временното класиране в нашия шампионат.

Лудогорец свали Левски и поведе парада в efbet Лига след минимален успех над Славия (ВИДЕО)

До този момент парадът беше воден от Левски, но вече и „сините“, и разградчани имат по 19 точки, но поради превеса на Лудогорец в преките мачове срещу Левски, то тимът на Захари Сираков е лидер в родния шампионат. Важно е да се отбележи, че Лудогорец продължава да бъде с мач пасив спрямо хората на Станислав Генчев, като „орлите“ трябва да изиграят и среща с Ботев Пловдив.

Славия, от своя страна, е в серия вече от четири мача без победа и тимът остана на 11-ото място с осем точки. В следващия кръг „орлите“ ще приемат Локомотив София на „Хювефарма Арена“, докато Славия ще посрещне Левски в най-старото столично дерби.

Лудогорец свали Левски и поведе парада в efbet Лига след минимален успех над Славия (ВИДЕО)

Разградският шампион започна по-дейно срещата и опитваше да тормози "бялата" отбрана с разнообразни центрирания в наказателното поле на столичани. В първите минути те не дадоха нужния ефект, а в 12-ата минута Дени Групев овладя отличен диагонален пас вляво. Крайният защитник на "орлите" потърси с подаване Квадво Дуа, но Светослав Вуцов излезе и спря опасността.

Четвърт час след старта на двубоя Квадво Дуа шутира от движение с десния крак, ала не успя да затрудни Вуцов, който спаси уверено. Десет след това националът на Мартиника Карл Фабиен от Славия пое отляво и шутира силно с левия крак, но топката не намери очертанията на лудогорската врата.

След 33 минути игра на "Александър Шаламанов" разградчани откриха резултата по изключително красив начин. Сон се понесе вдясно и опита подаване към Ивайло Чочев, който хитро пропусна зад себе си към Рик Джонатан. Бразилецът не беше париран от Ертан Томбак, който остана на разстояние от него и с чудесен удар с десния крак Рик направи безпомощен в тази ситуация Светослав Вуцов - 1:0 за Лудогорец.

Лудогорец свали Левски и поведе парада в efbet Лига след минимален успех над Славия (ВИДЕО)

Пет след рестарта на играта в столицата Карл Фабиен надигра вдясно Дени Групер и стреля по диагонала, ала не намери очертанията на вратата на съперника. При ответното нападение Лудогорец разигра отлично, а Рик Джонатан стреля от подобна ситуация, след която вкара откриващия гол, ала този път не отправи точен удар.

След близо час игра Карл Фабиен даде пас по земя към Галин Иванов. Опитният халф на Славия не се посвени да шутира и след рикошет в тялото на Дуарте топката стана опасна за Серджио Падт, но нидерландският страж отрази с тялото си.

Лудогорец свали Левски и поведе парада в efbet Лига след минимален успех над Славия (ВИДЕО)

Двайсетина минути преди края на редовното време Спас Делев центрира добре от корнер към Чочев, който опита удар с глава, но продължи назад за Оливие Вердон, чийто удар с десния крак не беше точен. В заветната минута от редовното време Спас Делев пласира поредно отличен пас от корнер към Диниш Алмейда, който отправи добър удар с глава, ала Куентийн Зеедорф пред голлинията на Славия изчисти. Последва мощен удар на Ерик Маркус, но той профуча над напречната греда на Вуцов.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЧОЧИ

    8 5 Отговор
    ДАЛИ С 1 ИЛИ 5 ЗАГУБАТА СИ Е ЗАГУБА А ЛЕВСКИ ШАМПИОН НА КУКОВО ЛЯТО
  • 2 Лафчис 2016

    4 3 Отговор
    на Левскарите илюзиите бързо отлетяха
  • 3 Славист Варна

    2 0 Отговор
    За съжаление загубихме мач, в който заслужавахме поне равен резултат.