Отидете към основна версия

33 439 32

Какво се разваля най-често в колата през зимата

  • автомобил-
  • зима-
  • повреди

Мразовитите дни и нощи влияят зле не само на хората, а и на автомобилите

Мразовитите дни и нощи влияят зле не само на хората, а и на автомобилите. Като изключим задължителните акумулатор, чистачки и гуми, има още няколко неща, с които трябва да се внимава през зимата, защото вероятността да се повредят не е малка.

Гумени детайли
Не само гумите и чистачките в един автомобил са изготвени от каучукова смес. Този материал се използва тампоните на окачването, за маншоните на полуосите, както и за изработката на много други възли и детайли по колата. При студ гумата губи голяма част от свойствата си и най-вече здравина и еластичност, а ако е стара и износена тя ще спре да изпълнява задълженията си точно в най-големите студове. Така че проверявайте всички гумени съединения или тези, които можете, преди зимата.

Пластмаса
както е известно салоните на автомобилите се оформят от много пластмасови елементи. Пластмасата използвана във вътрешността на колите е с различно качество в зависимост от марката и модела на колата, но така или иначе при студ тя става по-чуплива. Внимавайте, когато седнете в студеното купе и започнете да пускате чистачки, мигачи, да отваряте и затваряте вратите и др., защото пластмасовите дръжки и лостчета могат лесно да останат в ръката ви.

Лаково покритие
Не е желателно изстъргването на лед от ламарините на автомобила, защото това действие поврежда лаковото покритие на колата. Следва образуване на невидими микропукнатини в кито влиза вода, става на лед и така постепенно микроямите стигат до метала и корозията започва без да се усетите. Когато колата е замръзнала можете да почистите стъклата, но ламарините оставете да се размръзнат сами.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.

Свързани новини