Отидете към основна версия

16 062 33

АвтоВАЗ: Защо да разработваме електромобили, като можем да заимстваме?

  • автоваз-
  • електромобил-
  • автономен автомобил

Развитието на технологии за електрическа мобилност и автономно управление е първостепенна задача пред всички големи производители на автомобили. Тенденцията няма как да подмине и АвтоВАЗ, но руският гигант има собствени представи за прогреса.

"Към момента няма ефективни от бизнес гледна точка платформи и достатъчно пазарно търсене за електромобили. Разработката на технологиите се възпрепятства от разликите в климатичните зони и липсата на инфраструктура", споделя директорът на програмата Lada B/C Андрей Лихачов пред портала лада.онлайн.

"Няма никакъв смисъл да разработваме електромобили самостоятелно. Партньорите от алианса Renault-Nissan-Mitsubishi вече разполагат с такива продукти и когато дойде време, можем да ги пригодим към платформите на АвтоВАЗ", смята мениджърът.

Лихачов защитава същата позиция и по отношение на технологиите за автономно управление, които АвтоВАЗ ще получи наготово от френско-японския алианс. За евентуалното им внедряване обаче все още било рано да се говори. Причините били същите - липса на търсене, развита инфраструктура и законодателство.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 33 гласа.

Свързани новини