Отидете към основна версия

4 727 29

Общата капитализация на криптовалутата надхвърли два трилиона долара

  • криптовалути-
  • биткойн-
  • капитализация

Това е 20% от общата стойност на цялото добито злато

Снимка: Shutterstock

На 5 април капитализацията на глобалния пазар на криптовалути надхвърли два трилиона долара - това е рекорд за всички времена, съобщава Ройтерс, цитирайки данни от тракерите CoinGecko и Blockfolio.

Не е тайна, че сега пазарът на криптовалути преживява пореден бум и пандемията изигра важна роля за това. През последните два месеца глобалната капитализация на всички криптовалути се е удвоила - само в началото на февруари е преминала границата от 1 трилион долара.

Разбира се, най-голям принос има най-известната криптовалута Биткойн, която представлява повече от половината от общия обем на целия пазар на криптовалути. В началото на февруари капитализацията на Биткойн за първи път достигна трилион долара, а сега цифрата е 1,1 трилиона долара.

Напоследък растежът на биткойни и други криптовалути бе улеснен от много, включително и чрез подкрепата на най-големите технологични компании - Tesla, PayPal, Visa и други. Популярността на NFT също допринесе много за това.

Общата капитализация на петте най-големи криптовалути след Биткойн (Ethereum, Binance Coin, Polkadot, Tether и Cardano) вече надхвърля 420 милиарда долара. За сравнение, стойността на цялото добито злато през историята се оценява на 10,6 трилиона долара.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.

Свързани новини