Last news in Fakti

16 Юни, 2022 12:48 10 282 12

Първите 64 "копачи" на Bitcon са се сдобили с криптовалути на стойност 84 милиарда долара

  • биткойн-
  • криптовалута

Учени изследват периода от 2009 до 2011 г.

Първите 64 "копачи" на Bitcon са се сдобили  с криптовалути на стойност 84 милиарда долара - 1
Снимка: Shutterstock

Учени от американски и австралийски университети анализираха данни от първите дни на биткойна и откриха, че ресурсите за копаене през този период са „силно централизирани“. Според тях това е система, поддържана от малко хора.

Учените са изследвали периода от 2009 до 2011 г. Оказва се, че 64 собственици на криптовалута през онези години са добили 2 676 800 биткойна. При днешния обменен курс това е около 84 милиарда долара.

Изследователите също така заявиха, че първите "копачи" на криптовалути биха могли да използват криптовалутите в своя полза, като извършват атаки за кражба на токени. Според тях обаче „бащите-основатели“ са се въздържали от подобно разрушително поведение, за да запазят репутацията на биткойн като безопасен и анонимен начин на плащане.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    17 6 Отговор
    Нещо като нищо, което днес може да е МНОГО, а утре някой да те ЗАНУЛИ ‼️
  • 2 Матрософ

    22 8 Отговор
    Копат хората. И ние копаме дъното, но не можем да стигнем руснаците.
    Те винаги са най-напред.
  • 3 Ах вие тролове

    20 17 Отговор
    Как така подкрепяте Русия бе хора
    Купувате Западни коли, не лади
    Харесвате заплата в Евро пред Рубла
    Отивате да работите на запад а дори и в америка
    Как така не съм чул някой да отиде за Русия ....
    ТАМ НЯМА ИКОНОМИКА и тая държава ще фалира
    Осъзнайте се, няма нищо хубаво там. Еволюцията е на запад а Русия пропада .....
    Обикновенния руснак няма пари за нова кола, за жилище, да пътува из европа.... преди да отричате = проверете

    Коментиран от #4, #5, #6, #7, #9

  • 4 Чичо Кири

    8 10 Отговор

    До коментар #3 от "Ах вие тролове":

    Пий си хапчета
  • 5 Гост

    12 2 Отговор

    До коментар #3 от "Ах вие тролове":

    Има хубави рускини.
  • 6 Обективен

    24 7 Отговор

    До коментар #3 от "Ах вие тролове":

    Човек, нито сме тролове, нито малоумни и заслепени някакви русофили. Ако говоря за себе си, аз не тролкова подкрепям Русия, колкото искам САЩ и Великобритания да се разкарат от европейската политика, искам НЕЗАВИСИМА Европа. Просто това житейско състояние на Русия, за да цитираш Лади и какво ли не, е чисто и просто резултат от активната, агресивна и ИЗОЛИРАЩА политика срещу тях от страна на САЩ. На 1000 места има източници и документи за основната доктрина на САЩ за световното им господство - недопускане на съюзни и отлични отношения между Русия и западна Европа и най-вече Германия. Това е! Над половин век гледаме само плашене с Русия, провокиране, очерняне, агресивно военно настъпление към границите им. Всичко е само и само да има враг в тяхно лице, конфронтация и постоянна заплаха някаква. Виж само доктрините на Русия и САЩ - едната е само отбранителна, действаща само в близост до границите си, другата е по целия свят. И това е за ПАРИ, САЩ имат политика да живеят в дълг, да държат долара за световна валута, за да държат икономически целия свят, да освобождават народи, за да им изсмукват ресурсите след това. Искаме добър живот за нас, за Европа и за Русия и всички съседи наоколо. Едните имат ресурси, другите технологии, култура, неагресивни, ако не са предизвикани... Но за това трябва да се спре с политическото американско робство, този октопод с пипала в цяла Европа!

    Коментиран от #10

  • 7 Рошко

    6 8 Отговор

    До коментар #3 от "Ах вие тролове":

    Има земя ресурси вода, а ти утре яж биткойни акции долари и най важното няма джендъри

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Истинският

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ах вие тролове":

    Сигурно изобщо не си ходил в Русия. Това че си сложил очилата за обратно виждане или ти плащат за да пишеш глупости незначи че ставаш значим.
  • 10 САЩ

    0 7 Отговор

    До коментар #6 от "Обективен":

    Никак не си обективен. А си антиамерикански настроен! Та ние сме най-големите пацифисти! Как може да говориш такива неща! Стремим се всякак да избягваме войните. И правим война с една единствена цел - да предотвратим война! Разбираш ли? Можем да пуснем някоя атомна бомба някъде, но това е с една цел - да избегнем невинни жертви от една бъдеща война! Разбираш ли? Това с кредитите е бошлаф! Ние искаме населението на САЩ да живее добре - така расте икономиката ни, увеличаваме БВП. Я виж тези с малки кредити, колко БВП имат? Дори вие, бългерианите сте с мижав БВП, и това е - защото имате много малко заеми! Я земете един кредит от Световната банка, за 20 млрд. долара например - знаете ли за 1 година колко ще изтреляте икономиката си? БВП ще ви се увеличи ДРАСТИЧНО - заплатите ще бъдат повишени, ще имате производство! После - още един кредит, пак за 20 млрд. - ОЩЕ по-голям БВП. И така - ще стигнете стандарта на живот на Япония, Ю.Кореа, нас.
  • 11 да де

    4 0 Отговор
    Първите в понци схемата винаги са на далавера.
    То самата схема е заради тях.
    Обаче не бих бързал да оценяевам така категорично нещо, което вчера е струвало 50к , а днес е 15к. Освен ако не са се изхитрили и не са продали на мига.
  • 12 Просветен илюминат

    1 0 Отговор
    Биткойна според някои,които търсят нови рибки да се хванат на въдицата и да вкарат долари в системата е бъдещото,а аз не получавам смислен отговор какво бъдеще е като се приравнява в долари?
    Лакомията за бърза печалба подмамва хората да си вложат парите,но след време като искате да теглите парите си и идва момента в който няма постъпления се оказва,че системата спира са изплаща и тогава настава паника.
    Писах преди,пиша и сега,балона от лъжи вече няма как да съществува както преди и лъжите се виждат много бързо.
    Светът не може да съществува както е съществувал до сега.
    Телефоните ви постоянно ср актуализират и технологиите се развиват,а вие сте си същите жертви,които само чакате някой да ви промени живота и да имате повече пари.
    Всичко има само парите няма,а те се печатат.