Отидете към основна версия

2 378 5

НАСА ще заснеме риалити шоуто "Космически герой" в Космоса

  • риалити шоу-
  • космос-
  • мкс-
  • наса

Очаква се изпращане на победители в кастинга до космическите станции на Луната и Марс.

Космическите изследвания достигнаха етап, когато телевизионните проекти започнаха да излизат на сцената. Тази седмица организаторите на риалити шоуто Space Hero подписаха споразумение с НАСА за започване на подготовката за състезанието.

Space Hero е първото световно кастинг шоу в света, в което участниците се състезават за изпращане в Международната космическа станция. Споразумението беше подписано в понеделник, 12 април, в деня на 60-годишнината от първия полет в Космоса на съветския космонавт Юрий Гагарин.

Рамковото споразумение за дългосрочно партньорство е посветено на разработването на концепция за бъдещо риалити шоу и планове за неговото финансиране. Според говорител на НАСА споразумението в момента има за цел да оцени осъществимостта на подобен проект. Ако бъдат одобрени от НАСА, организаторите на състезанието ще сключат споразумение с Axiom Space, компания, занимаваща се със създаването на търговски модули за МКС.

Шоуто Space Hero ще се проведе на два етапа: глобален подбор на участници за бъдещия полет и 10-дневно пътуване до МКС, по време на което всички събития, които се провеждат в космоса, ще бъдат непрекъснато излъчвани.

Всички земляни над 18 години, които владеят английски език, ще могат да участват в състезанието Space Hero. Първият победител трябва да бъде определен до 2023 г., когато се планира пилотното стартиране на проекта. Първото 10-дневно пътуване до МКС се оценява на 55 милиона долара.

Продуцентите планират да заснемат 15 сезона на Space Hero през следващите 30 години. Очаква се изпращане на победители в кастинга до космическите станции на Луната и Марс.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.

Свързани новини