Last news in Fakti

3 Август, 2021 16:04 1 810 3

Първата космическа олимпиада е факт

  • мкс-
  • космос-
  • олимпийски игри

Нестандартните състезания се проведоха на МКС

Първата космическа олимпиада е факт - 1

Въпреки техническите проблеми в работата и натоварения работен график, екипът на Международната космическа станция следи отблизо събитията, които се случват на Земята. Символично е, че по време на Олимпиадата в Япония експедицията на МКС се ръководи от японския астронавт Акихико Хошиде, представител на Японската агенция за космически изследвания.

Международният екип на МКС, състоящ се от командир от Япония, двама руснаци, трима американци и един французин, представител на Европейската космическа агенция, реши да подкрепи олимпийското движение и да проведе свои собствени космически игри.

Първата космическа олимпиада е факт

"Първите космически олимпийски игри" бяха обявени от френския астронавт Томас Пеше в Twitter. Приятелско състезание се проведе между екипите на Союз и CrewDragon. Участниците се състезаваха в специфични космически спортове като синхронизирано плуване с нулева гравитация, скок на дължина без отблъскване от пода и игра с топка, без да използват ръце.

Също така членовете на експедицията успяха да разгледат японските олимпийски игри от оригинален ъгъл, използвайки силата на спътника Maxar, разположен на височина 400 км и предназначен да наблюдава повърхността на нашата планета. Сателитът направи висококачествени снимки на олимпийската столица - Токио, Националния стадион на Япония и други олимпийски обекти.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха..

    4 1 Отговор
    Японеца-каратист,тримата янки неориентирани,франсето също,это значит что ети два парня десантники будеть командовать..
  • 2 Кака Наска

    0 4 Отговор
    Вие сериозно ли? Земята е ПЛОСКА, космическите гимнастики ги правят надолу с глава, закачени на въжета и зад сини екрани. Космическата ракета/обелиск е фалосът на Озирис.

  • 3 Алтер

    1 0 Отговор
    Ще играят само в една дисциплина, "джобен тенис."