Отидете към основна версия

31 450 69

Рейтинг на най-надеждните двигатели с вътрешно горене

  • двигатели-
  • надеждност-
  • класация

Разделени са в три основни категории - четирицилиндрови, шестцилиндрови и осемцилиндрови

Снимка: Shutterstock

Двигателят е една от най-важните части в автомобила. Експертите от wardsauto направиха интересна класация, като отличиха най-добрите двигатели за 2021 година. Те са разделени в три категории - четирицилиндрови, шестцилиндрови и осемцилиндрови. Ето и кои са отличените и смятани за на най-надеждните двигатели за 2021 година.

Сред малките двигатели особено внимание получиха два агрегата - атмосферният 1,6-литров K4M със 102 к.с. от Renault и моторът с индекс CWVA и с мощност 110 к.с. от Volkswagen. След тях се нареждат атмосферните четирицилиндрови агрегати на Toyota с работен обем 1,8 и 2,0 литра, които се монтират в Corolla, Avensis, Camry и RAV4.

Двигателите от серията F4R на Renault, които се монтират и на Duster, и на Terrano, както и 2,0-литровият агрегат на Nissan с индекс MR20DD от Qashqai и X-Trail също са определени като много надеждни и препоръчителни..

Сред "шестаците" експертите определят бензиновата серия GR от Toyota, като най-добра. Веднага след тези агрегати се нареждат моторите от серията GRD на Hyundai-KIA и двигателите Nissan VQ.

Сред дизеловите агрегати мотори експертие отличават серията D4H на KIA-Hyundai и турбодизелите от серията N57 и B47 със съответно 3.0 и 2.0 литра обем, които са дело на BMW и имат добра репутация.

Най-надеждните двигатели сред V-образните осемцилиндрови агрегати са дизелите от серията VD на Toyota, както и бензиновите „осмаци“ от серията UR, които отново са производство на японската марка Toyota.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 48 гласа.

Свързани новини