Last news in Fakti

6 Юли, 2021 19:02 19 446 17

Кросоувърите с най-здрави бензинови двигатели

  • кросоувъри-
  • двигатели-
  • надеждност
Кросоувърите с най-здрави бензинови двигатели - 1

Често двигателят, като най-сложният агрегат в автомобила, е причина за сериозни проблеми и скъпоструващи ремонти. Не е тайна, че подобни проблеми са доста по-вероятни при двигатели с турбокомпресори, но при новите автомобили този вид агрегати изобилстват. Атмосферните агрегати обаче също не са перфектни. Но ако искате кросоувър със здрав и надежден двигател, можете да се вслушате в експертите от "За рулём", които посочват трите кросоувъра с много добра репутация.


Mazda CX-5

Кросоувърите с най-здрави бензинови двигатели

И така, първото място е заето от Mazda CX-5. Ранните версии на 2.0-литровите и 2.5-литровите двигатели SkyActiv се характеризират с ненадеждни маслени помпи и недостатъци при стартирането на агрегата, но сега всички неприятности изглежда са в миналото. Вярно е, че тези мотори изискват добро гориво, редовна поддръжка и бензин с по-високо октаново число. Ако всичко това се спазва, то тези мотори без проблем ще изкарат над 300 хиляди километра.

Nissan X-Trail

Кросоувърите с най-здрави бензинови двигатели

Следва Nissan X-Trail. 2.0-литровият двигател MR20DD, който е основен за модела, може да измине 500 хиляди километра, но отново с добри грижи. Няма особени проблеми, с изключение на замърсяването на маслените канали и дроселната клапа. Проблеми с масленат помпа се появяват рядко, като това се случва след 180 000 километра. Почти няма други оперативни оплаквания за X-Trail.


Mitsubishi Outlander

Кросоувърите с най-здрави бензинови двигатели

Трето място - Mitsubishi Outlander. 2,0-литровият двигател 4V11 (150 конски сили) със системата за фазово управление Mivec е непретенциозен, издръжлив, може да консумира най-нискооктановото гориво на пазара, а недостаъците му се броят на пръсти. Сред тях са по-висок шум, вибрациите, необходимостта от регулиране на клапаните. Но няма отчетени сериозни повреди до 300 хиляди километра.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ахахахай

    24 53 Отговор
    Тези примери са с най-скапани двигатели!
  • 2 jap

    71 22 Отговор
    Съгласен съм,че японските модели са с най здравите двигатели но първите места в тази класация трябваше да са за HONDA CR-V и TOYOTA RAV 4.
  • 3 кайен 4.5 л осмак на газзз

    21 12 Отговор
    Аз съм на 550 Хил по километраж, ама май е връщан от едни турчета преди да го земя. Няма проблем осмака, ама гори за световно!
  • 4 Янко

    27 30 Отговор
    Най-здравият двигател е на ТOYOTA RAV 4.
  • 5 6A13TT

    34 6 Отговор
    Никой вече не прави здрави двигатели. И освен това, автоматичната кутия е най-сложния агрегат, не двигателя.

    Коментиран от #11

  • 6 Бесен Язовец

    29 12 Отговор
    Що за глупости, най-здравите бензинови двигатели са на москвич 408, и това го знаят дори в детската градина!
  • 7 ХАРОН

    27 9 Отговор
    Тази статистика ще отпадне с налагането на електричките. А най- доказаната техника на всички континенти е Тойота или Лексус.
  • 8 а б5

    6 55 Отговор
    ауди са най -здрави
  • 9 Кермен

    22 1 Отговор
    Най здрав двигател беше на дядо Магарцедеса, тоест демек магарето Коста изкара 24 години без да се развали!!!
    Без гражданска автокаско данък и винетка!!
  • 10 DrivingPleasure

    10 26 Отговор
    Трябва сериозно да те бие шайбата да вземеш какъв да е SUV с бензинов двигател, на това му приляга дизелова тяга и икономия
  • 11 DrivingPleasure

    21 2 Отговор

    До коментар #5 от "6A13TT":

    Особено тия новите 9-10 степенни автомати, които заради икономиите са настроени непрекъснато да търсят оптимума и непрекъснато сменят нагоре надолу ще са чист консуматив с напредване на годините
  • 12 Шамара

    12 4 Отговор
    От опит купих jeep Grand Cherokee Laredo 4.0 L .чисто нов 1995 г. продадох го на скоро на 600.000 мили = 960 000 км. Никакви проблеми!!!
  • 13 Бмв

    2 29 Отговор
    Пълни лъжи , нито едно от тези не е здраво.Аз за друго освен бмв не искам и да чуя.

    Коментиран от #14

  • 14 Jezza

    21 3 Отговор

    До коментар #13 от "Бмв":

    Ти БМВ-то си го искаш, заради удоволствието от шофирането. Но БМВ и здравина в едно изречение недей да слагаш, излагаш се. Който иска удоволствие от това да кара БМВ си плаща. Бензиновите на Мазда са наистина здрави и в сравнение с атмосферните преди 2010, са доста по-икономични.
  • 15 Водач на МПС

    19 2 Отговор
    Тези атмосферни двигатели не звучат модерно, но именно затова риска е по-малък и са по-надеждни. За Маздата съм сигурен, защото карам такъв двигател вече 7 год. 100к вече никакви грижи, масло не пипа. Карането е малко тип старата школа, в ниски обороти няма сила. Иска да сменяш и да рзвърташ, тогава даже си върви и звучи прилично. Аз пък за турбиниран миксер не искам да чувам, квичи като прасе. Радвам се че има такива атосферки все още.
  • 16 Баят Селю

    3 14 Отговор
    Стига с тия джапанки бе, по добро от Туарек 2.5D нема, истръгнал съм му филтри и катализатор, върви и пуши като змей.
  • 17 Жоро

    6 1 Отговор
    Да и само да вметна лексус RX350 с най-здравият, най-мощтният и най-икономичният мотор....