Last news in Fakti

28 Януари, 2022 09:59 3 867 18

Най-скъпите автомобилни марки: VW изпадна от челната тройка, отстъпвайки мястото си на Tesla

  • автомобилни марки-
  • класация

Toyota оглави класацията на най-ценните автомобилни компании в света

Най-скъпите автомобилни марки: VW изпадна от челната тройка, отстъпвайки мястото си на Tesla - 1

Toyota запази позицията си в класацията Brand Finance, годишен списък на 500-те най-ценни компании в света. Заемайки 12-то място в общото подреждане, Toyota със стойност от 64.3 милиарда долара остана първа сред автомобилните марки. Точно както през 2021 г., японците са следвани от Mercedes-Benz (60.8 милиарда долара), който падна до 15-о място в общия списък, но този път Tesla стана трета, която се покачи с 14 позиции наведнъж до 28-о място. Цената ѝ се оценява на 46 милиарда.

Tesla изпревари Volkswagen, който пропадна от 26-о на 33-то място, за да стане четвъртият най-ценен автомобилен производител (41 милиарда долара), а първата петица се допълва от Mitsubishi, който се класира на 37-о място (39.7 милиарда долара). Следват немските BMW (39-то място и 37.9 милиарда долара) и Porsche (46-о място и 33.7 милиарда долара), като и двете губят по 10 позиции.

Най-скъпите автомобилни марки: VW изпадна от челната тройка, отстъпвайки мястото си на Tesla

Освен тях, първите десет автомобилни марки включват Honda (61-во място и 28.2 милиарда долара), Ford (76-о място и 24.2 милиарда долара) и индийската TATA (78-о място, 23.9 милиарда долара). Всички те заемаха по-високи позиции в миналогодишния рейтинг.

Toyota също стана и най-търсената марка автомобили в интернет през 2021 г. Според агенцията Compare The Market, чиито експерти са преброили заявките към Google, японската марка превъзхожда конкурентите си в 47 държави. Освен нея в челната тройка по брой търсения в интернет са BMW и Mercedes-Benz, а Tesla зае петото място.

Най-скъпите автомобилни марки: VW изпадна от челната тройка, отстъпвайки мястото си на Tesla


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    8 2 Отговор
    Нов литературен похват : " Цената ѝ се оценява на ....$ " ❗ Тафтология с елемент на тъпизъм ❗
  • 2 Този

    7 4 Отговор
    Друг похват се наблюдава- в заглавие и текст винаги се акцентира на задните места и интригата там,когато Тойота отново е първа в поредната положителна класация.

    Коментиран от #5

  • 3 Интересува ме

    3 3 Отговор
    Колите от Баховица на кое място са ?
  • 4 asd

    11 2 Отговор
    Vw е пълен клозет.
  • 5 гост

    6 13 Отговор

    До коментар #2 от "Този":

    Да ти имам "положителната" класация !! Тойота ВСЕ ОЩЕ е на първо място , но твърде вероятно за последно !!! Щото губи и позиции в общата класация и цена !!! Както и любимия ви Мерцедес , за другите да не говорим !! В същото време Тесла скача за една година от 28 на 14 място и повече от удвоява цената си !!! С тоя темп какво предстои според теб , розово бъдеще за Тойота ли и то при очакваната засилена експанзия на Тесла тази и следващата година ??

    Коментиран от #6

  • 6 Turbo

    5 10 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    А стойността на акциите на Тесла пътува надолу, надолу, надолу.Чакаме Спейс екс да се удари в обратната страна на Луната и акциите ще ударят дъното.Гига Берлин не започнва работа,вече две години от началото на строежа.Сайбъртрак,Семи и Роудстър пак ги отлагат за незнайно кога.Мъск си разпродаде имотите и живее под наем.За да си плати данъците, Мъск продаде акции на Тесла.Положение му не изглежда много розово.

    Коментиран от #9, #14

  • 7 Komapak

    9 2 Отговор
    Не знам колко е цената на фолксваген, но дълговете им са 160млрд. евро. Някой надува и този балон като тесла.

    Коментиран от #10

  • 8 Няма по заблуден от тебе

    6 2 Отговор
    Акциите на Тесла си падат и се вдигат на всеки две-три седмици и сегашният спят дори не е най-големия в последно време, ало ало а после скачат с 300-400 милиарда нагоре, само в рамките на седмица при положителни новини, после пак падат с 300-400 и така, както всички други акции.

    Само където тези 300-400 милиарда с които мърда пазарната капитализация на Тесла, представляват цялата пазарна капитализация на Volkswagen, Toyota, Mercedes и BMW взети заедно.
  • 9 Няма по-заблуден от тебе

    3 4 Отговор

    До коментар #6 от "Turbo":

    Следващата ти голяма заблуда е, че ще паднат акциите на spacex, а тази компания на Илон Мъск дори не е на борсата, а е частна компания, както и боринг къмпани и компанията за мозъчни импланти.

    Губи ти се и връзката защо си продаде акциите. Продаде ги за да може да купи полагащите му се акции по 100 долара и да плати данък печалба върху тях, защото печалбата му е 900 долара на акция и трябва да си плати данъците върху тази печалба.

    Сещаш ли се какво му е "загубата", да продаде акции на 1200 долара за да финансира купуването на тези същите акции по 100 долара плюс данъци върху печалбата?

    По този начин към момента има повече акции отколкото преди да започне да ги продава и е доста по богат от преди, като стана най-богатия човек не в настоящето, а в цялата история на земята.

    А за имотите си доста зле, ако си мислиш, че е толкова изпаднал, че не може да си купи панелка на осмия етаж като тебе и гараж, първият ти гараж в живота на 50-годишна възраст. И имаш самочувствието, че си по-успял от него.

    Само дето си разпродаде имотите в другите щати, за да се води жител на Тексас, защото там се плащат най-малко данъци. Сам се сещай дали не му пука за данъците върху 10 милиарда, който получи от акциите и според тебе не му стигат да си купи панелка с гараж и живее под наем.
  • 10 От кога ти е информацията

    10 1 Отговор

    До коментар #7 от "Komapak":

    Доколкото знам дълговете на Volkswagen вече са над 200 милиарда евро, защото взеха нови заеми заради коронавируса, за да не затварят заводи. Яко са се набълбукали. Ама иначе не изпускат да раздават дивиденти на инвеститорите и да ги залъгват.
  • 11 Plameni

    2 5 Отговор
    Най-ценната марка в Германия и Европа за 2022г е Mercedes-Benz

    Коментиран от #12

  • 12 На кое място

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "Plameni":

    Са Тесла, Toyota и Volkswagen в тази класация?

    Коментиран от #13

  • 13 Plameni

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "На кое място":

    Ами сам провери ,освен ако не си ...

    Коментиран от #15

  • 14 PLAID

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Turbo":

    Хахах! Твоите сънища си ги разказвай на феята на зъбките :D. Аз бях на Gigafactory Berlin-Brandenburg County Fair на 9.10.2021 и видях пресите как бълват Model Y

    Айде и се завивай, че като настинеш бълнуваш глупости.

    Коментиран от #16

  • 15 Няма такава класация

    0 4 Отговор

    До коментар #13 от "Plameni":

    Има я само в главата ти и там не мога да проверявам!
  • 16 Turbo

    2 3 Отговор

    До коментар #14 от "PLAID":

    И те пуснаха вътре в Гига Берлин?И фабриката работи без разрешение за въвеждане в експлоатация?Иди на площадката пред блока да лъжеш децата и бабите.

    Коментиран от #17

  • 17 Сложи очилата

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Turbo":

    Този път spoiler alert, прочети заглавието на клипа преди да се излагаш да бъркаш континентите отново и превърти на 11-ата минута, за да видиш произведените в Берлин Тесла модел У.

    После пак викай пред клетката на жирафа "е па такова животно нема"

  • 18 4672

    2 1 Отговор
    Добри новини. Немската масова конфекция синотива от челните места. След като 2 десетилетия мамеха и лъжеха