Last news in Fakti

25 Октомври, 2021 14:15 11 779 18

Toyota все още е №1, Mercedes изпреварва BMW в класацията на най-ценните автомобилни марки. Вижте и останалите в Топ 15

  • автомобилни марки-
  • класация
Toyota все още е №1, Mercedes изпреварва BMW в класацията на най-ценните автомобилни марки. Вижте и останалите в Топ 15 - 1

В ежегодната класация Interbrand Best Global Brands се публикува информация за най-ценните марки в световен мащаб, независимо от сферата в която са позиционирани. От няколко години насам първата позиция се държи от Apple, като това не прави изключение и тази година. "Ябълковата" марка е оценена на малко над $408 млрд. Втората позиция е за Amazon с 249 млрд долара, а третата е за Microsoft с 210 млрд долара. Интересното е, че и трите марки в челото бележат ръст в диапазона 24 - 27%.

Що се отнася до автомобилните марки, в този топ 100 има само 15. Най-предно класираната автомобилна марка е Toyota с оценка 54 млрд долара и ръст от 5%. След нея се нарежда Mercedes-Benz с ръст 3% и с оценка 51 млрд. Трето място при автомобилните компании е за BMW (+5%, $41 млрд). Петицата се допълва от Tesla и Honda, съответно оценени на 36 и 21 млрд щатски долара.

След тях се нареждат Hyundai (15.168 млрд долара, +6%), Audi (13.474 млрд долара, +8%), Volkswagen (13 млрд долара, +9%), Ford (12 млрд долара, +2%), Porsche (11 млрд долара, +4%), Nissan (11 млрд долара,+5%), Ferrari (7 млрд долара, +12%), Kia (6 млрд долара, +4%), Mini (5 млрд долара, +5%) и Land Rover (5 млрд долара, 0%).


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    40 22 Отговор
    то реално Тойота, Мерцедес и Дачия останаха марките които правят здрави истински коли само.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 1234

    22 7 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    Дори класациятя е Дачия, Тойота и Мецедес

    Коментиран от #7

  • 3 гост

    10 34 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    Реално 10 годишната марка Тесла е надминала 90% от стогодишните такива и след още 4-5 ще мине и останалите три ! И то в пъти !

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Горфи

    22 4 Отговор
    Ваг фалираа раздаваха подкупи правеха саботажи придобиха половината авроиндустрия на Европа странно защо комисията по защота на конкуренцията в ЕП не каза нищо след като Ваг малко по малко се опитваше да става монополист бюргерските фамилии озверяли в желанието си да управляват всичко и всички минаваха и прегазваха всяка пречка по пътя си. Накрая Пиех се гътна милярдите му не го направиха безсмъртен нито ги взе в гроба.А сега накъде е въпроса
  • 5 меркантилност

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    що си толко кисел са
  • 6 Дрън-дрън

    8 19 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Това е някаква измислена класация, която се отнася само за марката. Тоест за колко може да се продаде само името на компанията без да се броят активите и.

    Истинската класация за цената е пазарната капитализация. Там Тесла е безпрецедентен лидер с почти трилион долара пазарна капитализация - над 900 милиарда и засега продължава да расте. Тоест Тесла реално струва повече от следващите 10 автомобилни производители взети заедно. Това е важният параметър от който могат да се изкарат пари. Никой няма да тръгне да си продава марката.

    Коментиран от #8, #9, #10

  • 7 Един от сектата

    6 9 Отговор

    До коментар #2 от "1234":

    Всъщност е: Дачия и всички останали!
    То това другите коли ли са?!
  • 8 гост

    5 13 Отговор

    До коментар #6 от "Дрън-дрън":

    Веднага ти давам неизмислена класация !! Тесла Модел 3 е НАЙ-ПРОДАВАНИЯ модел в Европа за месец септември !! От всички модели , включително Голф и Клио !!!Няма марки няма мнения , само ПРОДАДЕНИ бройки !!! Освен че е първия електромобил станал най-продаван модел е и първия от НЕЕВРОПЕЙСКИ производител !! Познай какво предстои догодина със фабрика насред Европа !
  • 9 дада

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Дрън-дрън":

    Я изглежда знаеш повече от тея дето са направили тая класация сигурно тесла и колкото всички взети заедно.

    Коментиран от #11

  • 10 гост

    6 10 Отговор

    До коментар #6 от "Дрън-дрън":

    За Тойота в Европа да ти казвам ли ? Модел 3 е продал ДВА ПЪТИ повече от ВСИЧКИ модели Тойота за септември , за догодина може и десет пъти да станат !

    Коментиран от #12

  • 11 Какво има да знам?

    0 7 Отговор

    До коментар #9 от "дада":

    То си пише в статията, че е за най-ценните марки тоест колко им струва името. В статията въобще не става въпрос за пазарна капитализация. А ако не вярваш говори с цифри. Tesla струва 900 милиарда, а ако не си съгласен кажи кой автомобилен производител струва повече и колко струва следващия по пазарна капитализация?
  • 12 Грета Тунберг

    12 1 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Скъпи,Тесла защо е толкова назад в класацията?

    Коментиран от #13, #16

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 гост

    2 2 Отговор
    Еее , днес новините нямат край , Тойота направо да се готви за музея ! Тесла мина 1 ТРИЛИОН на борсата , получи поръчка от Херц за 100 000 (сто хиляди) автомобила НАКУП до края на следващата година и за десерт стана първия неевропейски производител с най-продаван модел в Европа , при това електрически ! Явно тая класация за марките ВЕЧЕ е остаряла !
  • 15 kjl

    2 2 Отговор
    Тесла 36 милиарда!!!! Това вече е нещо по-логично. Да ни е ясно, когато менте борсите се разпаднат, как ще изглежда оценката в реалността.

    Коментиран от #17

  • 16 гост

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "Грета Тунберг":

    Скъпа, тази класация е от / за любителите на Истамбулската конвенция. В мъжката класация стойността на Тесла е по голяма отколкото стойността на всички останали взети заедно . Затова аз вече имам две Тесли (едната е за теб) и съм направил вноска за Сайбъртрък
  • 17 Хайде още един

    2 3 Отговор

    До коментар #15 от "kjl":

    Не разбра ли че толкова струва само марката? Марката е само името. Патента за думата Тесла. Той струва толкова.

    Най-големият срам е за Volkswagen, на който само активите струват повече от цялата му пазарна капитализация. Тоест ако продадат имуществото на Volkswagen ще получат повече пари, отколкото ако продадат всички акции.

    При Тесла е точно обратното. Ако бъдат продадени всички акции на Тесла, тя може да купи следващите 10 автомобилни компании, независимо дали става въпрос за акции или за активи. Май не правиш разлика между трите.
  • 18 морски

    2 0 Отговор
    Във сряда кацнах в Маями и пътувах с агента до Евърглейд ,пътуването отнема около час зависи от трафика , нарочно гледах да видя Тесла но не видях нито една! Дори и американски автомобили нямаше много ,повечето бяха японски ,европейски и корейски!Може в другите щати да е по различно ,но до сега не съм се заглеждал!