Отидете към основна версия

19 424 51

КамАЗ подготвя Hercules - убиецът на БелАЗ

  • камаз-
  • hercules-
  • белаз-
  • самосвал

В мрежата се появиха първите снимки на огромния самосвал

Снимки, направени по време на работното пътуване на руския премиер Михаил Мишустин, бяха публикувани в мрежата. Фотографиите, направени на територията на автомобилния завод в Кама, за пръв път показват прототипа на огромния самосвал Hercules. Досега дизайнът на превозното средство се пазеше в тайна, но сега започнаха да се появяват първите подробности за каросерията, както и за хибридния силов тракт.

В момента Hercules е на етап прототип. Огромният камион няма кабина и каросерия. В основната конфигурация самосвалът ще получи шарнирна конструкция на шасито със схема на колелата 6x6. Освен това се очаква, че за Hercules ще бъде подготвена и по-малка версия под формата на четириколесен камион.

Руският самосвал ще бъде задвижван от хибриден силов тракт. Той ще включва дизелов двигател с мощност 450 конски сили, който няма да има пряка връзка с колелата, но е проектиран да върти генератора. Последният ще работи с електрически двигатели с мощност 517 конски сили, инсталирани на всеки мост.

При общо тегло от 75 тона, товароносимостта на шестолестният Hercules ще бъде 40 тона. Версията 4x4 ще може да поеме на борда до 25 тона. Серийното производство на руските самосвали в предприятието КамАЗ ще започне през 2023 година. Руският самосвал е проектиран да се противопостави на белоруските БелАЗ.

В началото на април беше съобщено, че КамАЗ ще разработи семейство "миньорски" самосвали с товароносимост от 30 до 220 тона. Държавното финансиране вече е отпуснато за глобален проект, наречен Юпитер, и автогигантът може да направи първия прототип на 220-тонен камион през 2023 година.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 38 гласа.

Свързани новини