Last news in Fakti

26 Май, 2024 11:00 2 715 5

Scania пуска самосвали с автопилот

  • scania-
  • самосвал

Въпреки тази иновативна схема за управление и компютъризация, всички превозни средства ще имат оборудвани кабини и за ръчно управление

Scania пуска самосвали с автопилот - 1

Напълно автоматизираните самосвали ще могат да извършват работа без участието на шофьори в големи кариери. От компанията заявяват, че този самосвал е разработван в продължение на 10 години.

Той ще бъде в 40- или 50-тонния сегмент и ще има петместна платформа. Това съобщава изданието Automotive purchasing and supply chain. Контролът на тези чудовища разчита само на усъвършенстван автопилот.

Scania пуска самосвали с автопилот

Самосвалът ще се движи автономно по предварително зададени маршрути. Управлението му ще бъде свързано с усъвършенстваната система, която ще може да се комендва и дистанционно.

Въпреки тази иновативна схема за управление и компютъризация, всички превозни средства ще имат оборудвани кабини и за ръчно управление. Човек ще може да замени автопилота в случай на авария или при шофиране по обществени пътища.

Scania пуска самосвали с автопилот

Първият пазар за продажби на представените камиони ще бъде Австралия. Клиентите вече могат да правят поръчки там, надявайки се да получат автоматизиран самосвал през 2026 година. След още няколко години ще пренесат премиерата в Южна Америка.

Все още няма информация за началото на продажбите в Европа. Възможно е обаче това да се случи, тъй като Норвегия вече претендира за автоматизирани самосвали и определено има афинитет към марката Scania.

Scania пуска самосвали с автопилот


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 морски

    9 6 Отговор
    На автопилот може да се кара само кораба в морето ,защото е много голямо и пак стават катастрофи ,а на пътя скоро няма как стане ,защото сега с водачи се блъскат на всяко кръстовище !

    Коментиран от #4

  • 2 Бягам с 200

    6 4 Отговор
    Ако видя такъв
  • 3 налюдател

    4 10 Отговор
    А дано скоро и по пътищата, че гевреците станаха доста нагли
  • 4 Никси

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "морски":

    а и у небето може да се кара на автопилот , и то е големо като морето , пущаш хвърчоплано на автопилот и с колегата до тебе , двамата започвате да играете 4-ка белот , само един требе да ти държи картите и да имате писар , зада си водите резултата , бордовия инженер сигурно ще ви е на помощ !!!.
  • 5 Никси

    1 0 Отговор
    е добре де , това за автопилота го разбрах , значи пущаш камьоно на самотек ти си пиеш цел ден у кръчмата и го гледаш как работи Багера-Табана , ама после кой ще подписва товарителниците на курсовете и пътните листи , н-к Завеждащ Смяната и той ли ще е с Изззкуствен Ентелект? или че и той на Автопилот ?, като ония горе с Хвърчоплано , или и он че маа карти със жичкаджийте сигурно на смяна , а надниците кой че ги оправя и пише ? !!!.