Отидете към основна версия

3 879 9

Електрическа лекотоварна тротинетка

  • тротинетка-
  • електрическа тротинетка

Иновацията е предназначена за пътуване по велоалеи със скорост не по -голяма от 24 км/ч

В близко бъдеще електрическите тротинетки могат значително да разширят своята „дейност“ и да се преместят от градските улици към складове, предоставяйки помощ при транспортирането на малки товари. По време на автомобилното изложение IAA Mobility 2021 в Мюнхен, шведският автомобилен производител Polestar (собственост на Volvo Cars и Geely) представи прототип на триколесен електрически скутер, който прилича на компактна товарна шейна. Изцяло електрическият скутер Re: Move може да носи вози с тегло до 180 кг.

Иновацията е предназначена за пътуване по велоалеи със скорост не по -голяма от 24 км/ч. Широчината на транспортната платформа е 750 мм, което осигурява свободно преминаване по пътеките, запазени за транспорт на велосипеди.

Шасито на Re: Move е изработено от нисковъглероден алуминий и разполага с електрически механизъм, който позволява на тротинетката да се „накланя“ при завиване, подобрявайки стабилността и маневреността и намалявайки радиуса на завиване до по-малко от седем метра. Скутерът е оборудван с дискови спирачки, външно осветление и стоп светлини. Автономното шофиране се осигурява от стандартна 2,2 kWh батерия. Композитни материали на основата на лен пък са използвани за създаване на рамката, замествайки традиционната пластмаса.

Понастоящем няма конкретна времева линия за Polestar Re: Move за навлизане на пазара. Маркетолозите проучват пазара за използване на „електрически шейни“ в транспортни компании, доставящи малки товари, както и за работа в селските райони, където транспортната инфраструктура е слабо развита.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.

Свързани новини