Last news in Fakti

19 Октомври, 2021 12:05 4 253 8

Ел.тротинетка, събираща се в пътна чанта

  • тротинетка-
  • ел. тротинетка-
  • blizwheel

Преносимият електрически скутер се нарича Blizwheel

Ел.тротинетка, събираща се в пътна чанта - 1

Човечеството уверено върви по пътя на ускорено развитие и модернизация на индивидуалния компактен електрически градски транспорт. Всички видове мобилни транспортни средства наводняват съвременните градове и стават ежедневие по улиците и тротоарите. Разработчиците на нов вид транспорт се стремят да направят тези джаджи възможно най-удобни за индивидуална употреба и съхранение.

Преди няколко години стартъпът Blizwheel представи на пазара ролкови кънки ESkates, които се трансформират и се побират в кутия за обувки. Сега компанията пуска електрическа тротинетка, която е ултракомпактна и в сгънато положение се побира в пътна чанта. Устройството бе представено на платформата за набиране на средства Kickstarter.

Разработчиците са създали две версии на скутера. Основна и Pro модификация. Стандартната тротинетка ESkates е оборудвана с два електродвигателя (по един за всяко колело) с мощност 0.2 kW. Скоростта на базовия модел е 20 км/ч, а автономния пробег с едно зареждане на батерията - 13 км. Модификацията ESkates Pro получава два двигателя по 0.3 kW, а автономният ѝ пробег се увеличава до 24 км.

Ел.тротинетка, събираща се в пътна чанта

Основната характеристика на ESkates е възможността да се сгъне до размера на малка кутия с размери 396x162.5x99 милиметра. В резултат на това сгъната тротинетката може лесно да се постави в куфарче, сак или раница. Базовият модел тежи 3.9 кг, докато версията ESkates Pro тежи около 5.4 кг. Малката дръжка улеснява пренасянето на сгънатата тротинетка като отделен багаж.

Рамката на скутера е изработена от ултра лек и издръжлив алуминий от самолетен клас. Колелата са с малък диаметър, но относително широки, за да осигурят стабилност. Пътният просвет е 58 мм за базовия модел и 82 мм за версията Pro, аокачването е специално полиуретаново, осигуряващо движение по пътища с неравности.

Ел.тротинетка, събираща се в пътна чанта

Телескопичната кормилна колона има малък дисплей в горната част, който предоставя актуална информация за изминатото разстояние, зареждането на батерията и скоростта. Спирането се осигурява както от двигателите, така и от вградени механични спирачки. Осветлението се реализира с помощта на предни и задни светлини.

При предварителна поръчка Kickstarter базовия модел струва 300 долара, а цената на ESkates Pro е 490 долара. Специална модификация на ESkates за самолетен транспорт струва $ 480. Първите скутери-трансформъри ще достигнат до потребителите през май 2022 г. 11 дни преди края на набирането на средства за Kickstarter, проектът вече е събрал 111 хиляди долара.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ню Ваксинейшън

    12 7 Отговор
    Всеки уважават себе си джендърмен трябва даима такава!...и абонамент за ваксини разбира се!
  • 2 незнайко

    5 3 Отговор
    Тази ИГРАЧКА е за деца . Супер неустойчива ще е с тези малки колеленца . Със сигурност това няма да си наложи като превозно средство .
  • 3 студента

    10 4 Отговор
    Човечеството върви към своя каѝ тъпаци
  • 4 БАЙ Х@Й‼

    14 4 Отговор
    Поредното МПС, чиито водачи няма да спазват ЗзДП

    Коментиран от #6

  • 5 ТRIF

    3 1 Отговор
    Много удобно, компактно и евтино средство за предвижване в градски условия. Лошото е че в БГ пътната настилка е в трагично състояние и почти нищо не се прави освен да се усвояват средства.
    Освен това манталитета на голияма част от БГ шофьоти е, че пътищата са само за тях сякаш са им е лична собственост a останалите участници са някакви натрапници и откачалки. Освен, че липсва увавние между самите тях показват и липса на толерантност към всички останли които не са на 4 колела със седалка и краваи в ръцете.
  • 6 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "БАЙ Х@Й‼":

    Ей много ви е яд като си стоите в изгнилите ламараини в софийските задръствания и някой мине с тротинетка покрай колите. Ама голям яд пада, ама не стигат паричките за тротинетка. А що се отнася до спазването на правилата на движение, то зависи и от контролиращите органи да си свършат работата. Не бих жалил никой нарушител.
  • 7 Ха ха ха

    0 0 Отговор
    ел. тротинетка, безалкохолна бира, надуваема кукла, чантичка за дилдо и интимни принадлежности ...... така се започва !

    Коментиран от #8

  • 8 ТRIF

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ха ха ха":

    Личен опит ли споделяш?