Отидете към основна версия

4 334 7

Топ мениджър от Fiat беше арестуван по разследване за нов "Дизелгейт"

  • дизелгейт-
  • fiat

Според разследването той е участник в схема за фалшифициране на емисиите на дизеловите коли на Fiat

Серхио Пасини беше арестуван в понеделник в северния италиански град Ферара. Той беше освободен след изслушване в Апелативния съд в Болоня и му беше наредено да присъства на изслушване в града след 40 дни. По време на това изслушване съдът ще се произнесе по искане Пасини да бъде екстрадиран в САЩ.

Пасини беше обвинен в САЩ по-рано тази година по обвинения, включително за заговор за монтаж на система на превозни средства с дизелови двигатели, с цел да "излъже" правителствените тестове за емисии. Това се е случило, докато Пасини работи като мениджър във Fiat Chrysler Automobiles.

В изявление, публикувано пред Ройтерс , Fiat Chrysler Automobiles САЩ заяви, че ще продължи да сътрудничи изцяло с властите по въпросите на емисиите на дизелово гориво. Министерството на правосъдието на САЩ твърди, че Пасини се е съгласил да калибрира софтуер в дизеловите превозни средства, който да им позволи да замърсяват повече от законовите граници, докато се движат по пътищата.

Преди това производителят се е съгласи да плати около 800 милиона долара за уреждане на граждански съдебни спорове, заведени от Министерството на правосъдието, клиенти и държавни служители по отношение на емисиите на дизелите на компанията. Въпреки това, FCA отрече, че умишлено се е опитвала да избегне изискванията за емисии.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.

Свързани новини