Отидете към основна версия

20 793 21

Citroen показа първите сферични гуми

  • goodyear-
  • citroen-
  • гуми

Оказва се, че колела като във филма „Аз, роботът“ са възможни и Goodyear пусна комплект за концепцията на Citroen Urban Collectif

Goodyear доставя гуми за много производители на концептуални и състезателни модели, но този път те показаха напълно уникален продукт за концепцията Citroen Urban Collectif, съвместен проект между френския автомобилен производител, Accor и JCDecaux. Колата се движи със специални сферични гуми.

Трудно е да го наречем кола. Самият Citroen определя новия си продукт като „революционна концепция за мобилност“. Автомобилът е построен върху така наречената платформа Citroen Skate, която е оборудвана с електродвигатели, батерии и различни системи за автономно шофиране.

Джантите, наречени Eagle 360, са създадени специално за концепцията. Сферичните гуми са скрити в кубчета, оборудвани с малки електродвигатели, които позволяват на колелата да се въртят в двете посоки, като топчетата в старите компютърни мишки.

Urban Collectif няма да се движи със същите високи скорости, с които автомобилите бяха свикнали във филма „Аз, роботът“. Максималната му скорост е само 25 километра в час, но не поради слабата мощност на двигателите, а единствено от съображения за безопасност.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 24 гласа.

Свързани новини