Отидете към основна версия

4 690 11

Директор на Bosch: Недостигът на полупроводници вече ще бъде нещо обичайно

  • полупроводници-
  • bosch-
  • криза-
  • чипове

Според Илон Мъск обаче кризата с дефицита на компоненти ще бъде преодоляна през2023-а

Изпълнителният директор на Bosch Китай сподели информация за ситуацията на пазара на полупроводници. Както отбелязва cnevpost.com, той се подобрява, но много бавно. Първата половина на тази година все още беше относително адекватна за Bosch, тъй като компанията успя да изпълни около 80 % от поръчката. Тоест, от 10 хиляди поръчани чипа, производителите във всеки случай са получили 8000.

През обаче юли ситуацията започна бързо да се влошава. В продължение на два месеца компанията можеше да достави само 20% от поръчаните чипове. Резултатите от септември бяха белязани от постепенно възстановяване на производството и от месец на месец всичко се подобрява, вече сега Bosch успява да достави на клиентите половината от поръчаното количество.

Чен Юдонг, ръководител на Bosch China, отбеляза, че недостигът на полупроводници обаче вече ще бъде нещо обичайно, разликата ще бъде само в мащаба. В момента недостигът е критичен, но скоро той ще бъде коригиран към по-добро. Как ще се развият нещата по-нататък, някой може да предположи.

Ще припомним, че малко по-рано Илон Мъск каза, че острата фаза на дефицита на компоненти ще бъде преодоляна през следващата година, а през 2023 г. ситуацията ще достигне предкризисното ниво, тъй като в момента се строят няколко големи завода за производство на тези компоненти.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 15 гласа.

Свързани новини