Отидете към основна версия

8 603 60

Батериите Factorial Energy ще увеличат автономния пробег на електромобилите с 50%

  • батерии-
  • електромобили

Работата по технологията на твърдотелни батерии продължава във Factorial Energy в Масачузетс вече около 6 години

Дълго време създаването на ефективни твърдотелни батерии беше мечта за производителите и техните реклами потвърждаваха думите на Едисън от преди 138 години, че батерията е трик и механизъм за измама на акционерите. Въпреки това, успехът на Factorial Energy, работещ съвместно с дъщерното дружество на Hyundai Motor, автомобилния производител Kia, потвърждава възможността за създаване на производство на батерии с твърд електролит, които могат да увеличат автономния пробег с 50%.

Новата технология Factorial Electrolyte System Technology (FEST) използва вече патентования твърд електролит на компанията, за да гарантира безопасната работа на батерии с високо напрежение и голям капацитет. През април 2021 г. Factorial Energy представи първите 40 Ah твърдотелни батерии за електрически превозни средства (EV) в Лондон. Представените проби работеха при стайна температура. Сега компанията е готова с няколко прототипа, предназначени да тестват технологията в реални условия на работа на електрически превозни средства.

Разработчиците посочват три основни предимства на разработената технология FEST. На първо място се отбелязва, че технологията дава възможност за създаване на твърдотелни батерии с повишени противопожарни свойства: те не се запалват спонтанно и не изгарят, дори ако корпусът е унищожен. Второто предимство на FEST е неговата висока плътност на съхранение на енергия, което ще позволи в бъдеще да се увеличи автономният пробег на електрическите превозни средства с едно зареждане на батерията с почти 50%. И третото предимство на технологията е ниската цена за модернизиране на съществуващите поточни линии за интегриране на FEST в производствения процес за създаване на батерии.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 25 гласа.

Свързани новини