Отидете към основна версия

5 107 10

Вече има хибридна Tesla (ВИДЕО)

  • tesla-
  • хибрид-
  • реактивни двигатели

Ентусиаст модернизира Tesla Model S с три реактивни двигателя

Преди две години Илон Мъск информира феновете си в Twitter за намерението си да пусне хибридна Tesla Roadster с набор от реактивни двигатели от SpaceX, необходими за увеличаване на динамиката на ускорение на електрическото превозно средство.

Авторът на канала в YouTube Warped Perception се опита да стимулира развитието на реактивния хибриден суперавтомобил на Tesla, като самостоятелно модернизира собствения си електрически автомобил Tesla Model S, като инсталира три реактивни двигателя върху него.

При проектирането на хибридната Tesla са включени двигатели, които консумират от 4,5 до почти 7 литра хидродизелово гориво в минута. Системата е тествана на обществени пътища. Реактивните двигатели се включват само когато шофьорът е сигурен, че няма други коли зад преработената Tesla.

От видеото се вижда, че от трите реактивни двигателя само два работят нормално. При изключен електродвигател Tesla Model S ускорява до 100 км/ч само за няколко секунди.

След ремонт на повредения реактивен двигател по време на втори тест на равен участък от пистата, ентусиастът намали времето за ускорение до 100 км/ч с една секунда - до 3.32 секунди. Вижте.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 11 гласа.

Свързани новини