Last news in Fakti

15 Ноември, 2021 13:47 5 375 18

Илон Мъск обясни защо новата Tesla се бави

  • илон мъск-
  • tesla-
  • semi

Бизнесменът изтъкна два проблема, които трябва да бъдат решени, за да стартира масовото производство

Илон Мъск обясни защо новата Tesla се бави - 1

Ръководителят на Tesla Илон Мъск обясни забавянето на пускането на нови модели на марката - по-специално на електрическия камион Tesla Semi. Той сподели причините в Twitter, отговаряйки на въпрос защо компанията Pepsi очаква Semi да бъде доставен до края на годината, въпреки че началото на производството бе официално отложено за 2022 г. Мъск поиска да не се придава голямо значение на съобщението на Pepsi, но също така говори за проблемите, пред които е изправена Tesla.

Според Мъск в момента компанията не е в състояние да произвежда "допълнителни автомобили в големи количества". Подобно на повечето автомобилни производители в света, Tesla трябва да се справи с недостига на електронни компоненти и да коригира производствените планове. В случая с Tesla ситуацията се влошава и от проблеми с доставката на батерии.

За да смекчи щетите, Tesla разшири списъка си с доставчици на батерии за електромобили. В допълнение към Panasonic, компанията е сключила договори за доставка с LG Energy Solution и CATL и е започнала собствена разработка на батерии.

Ще припомним, че електрическият камион Tesla Semi беше представен през 2017 г., но все още не е влязъл в серийно производство. Производителят се надява да пусне масовото сглобяване на модела не по-късно от 2022 г. Миналата седмица обаче шефът на Pepsi заяви, че очаква първите доставки на Semi през четвъртото тримесечие на тази година.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този

    13 5 Отговор
    А в Швейцария мармотите завиват шоколада в целуфан!!!
  • 2 БАЙ Х@Й‼

    7 10 Отговор
    И май бърза да разпродава акции ! Преди да са станали 100 за лев ‼️

    Коментиран от #3

  • 3 Те акциите вече се сринаха

    6 7 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й‼":

    Вече Тесла струва само колкото следващите 10 най-скъпи автомобилни компании взети заедно, а миналата седмица преди да започне да разпродава струваше колкото следващите 18. Много ниска цена на акциите, нали? Дай боже всекиму!

    Коментиран от #4

  • 4 БАЙ Х@Й‼

    11 5 Отговор

    До коментар #3 от "Те акциите вече се сринаха":

    Справка : Акциите на "Тесла" се сринаха с по над 200 долара и така състоянието на Илон Мъск намаля с 50 млрд. долара за два дни, съобщи "Блумбърг".
    Това е най-резкият срив в индекса на милиардерите на "Блумбърг" и - ако не се смята и загубата на 36 млрд. от Джеф Безос при развода му през 2019 г. - най-голямата загуба на богаство за 24 часа.‼️‼️

    Коментиран от #5, #7, #9, #10, #14

  • 5 гост

    10 6 Отговор

    До коментар #4 от "БАЙ Х@Й‼":

    Честно , вече не сте смешни , а направо жалки !! Ми поне измислете някоя нова опорка , бе то бива , бива , ама с тия акции се оляхте !! Ми тия 200 млд ще ги видиш поне двойно пак само след един месец , той само Мъск има опции да КУПИ толкова на 200 долара акцията заради увеличената капитализация , поне не разбрахте ли за какаво иде реч и защо продава !! То бива неграмотност и простотия , ама това вече и в Столипиново повече са в час от вас !!
  • 6 Милен

    6 7 Отговор
    Мой приятел има 4 акции на Тесла. Не следя много, но го попитах дали е загубил сега като са паднали. Каза ми че ги е бил купил на 700$ миналата година, а сега са на 900. Сиреч паднали са от 1100 на 900, но той пак си е на печалба.

    Коментиран от #8, #15, #17

  • 7 гост

    7 6 Отговор

    До коментар #4 от "БАЙ Х@Й‼":

    Направо не ми се мисли след 1-2 години като листнат и Спейс Х на борсата , щото тя още е частна , а там Мъск има почти 50 % !!!! А очакванията са да надмине Тесла по капитализация !!! Тогава как ли ще му броиш "загубите" , хахахах !!! А пък и тя му е само втората , а има още 6 (шест) и всичките са от тоя род !!

    Коментиран от #16

  • 8 гост

    7 6 Отговор

    До коментар #6 от "Милен":

    Ма нищо не е паднало , не слушай избухтяли петролопитеци !!! След всяко голямо покачване следва корекция , щото големите играчи си прибират печалбите и същевременно подготвят следващите , щото с печалбата купуват нови акции на по-ниската цена !! Само след месец , като излезе доклада за 4 тримесечие и цената ще е пак 1200 долара , че и отгоре , а петролопитеците ще чакат следващия "спад" , хахаха !!
  • 9 Е така де!

    4 7 Отговор

    До коментар #4 от "БАЙ Х@Й‼":

    Какво съм те излъгал? За два дни имам Мъск изгуби пари колкото да купи целия Mercedes, а Тесла изгуби колкото да купи цялата Toyota. И въпреки това, след всички тези загуби и спадове, Тесла струва 20 пъти повече от Mercedes и 5 пъти повече от Toyota.
  • 10 Аман от наивници

    5 4 Отговор

    До коментар #4 от "БАЙ Х@Й‼":

    Илон Мъск няма кеш и трябваше да продаде акции, за да може с парите да закупи опциите(други акции но на смешни цени), които изтичат към края на годината. При покупката трябваше да плати данък върху печалбата между цената на която ги купува и реалната цена. С анкетата в twitter и разгласяването на покупката, хем ги продаде на висока цена, хем им свали цената, за да може при усвояване на опциите, цената на акциите да е по-ниска и съответно да отчете по-малка печалба. Ама вие се радвайте, че акциите били паднали и чакайте да паднат по 2 за лев. Аман от наивници, които чакат Тесла да фалира.

    Тесла си има вече достатъчно кеш и печалби за да не й пука за цената на акциите.
  • 11 Така е!

    3 4 Отговор
    А за какво са им нови модели за да трупат поръчки и за тях, като дори за старите модели, които са от години в производство вече са натрупали поръчки до края на 2022 година и съвсем скоро ще започнат да записват поръчки за 2023?

    И това при положение, че почти са удвоили производството само за година.
  • 12 12345

    8 7 Отговор
    Теслара от Норвегия нали ни убеждаваще какви батерии си произвеждат сами Тесла? А сега се оказва, че изпитват недостиг на доставки на батерийки.
  • 13 Чети внимателно

    2 7 Отговор
    Тесла има най-голямата фабрика за батерии в света, в която с джойнт-венчър с panasonic, произвеждат батерии само за нуждите наТесла. 90% от произвежданите от Панасоник батерии, включително тези в Япония, са само за Тесла.

    Също така Тесла е най-големият клиент на батерии на LG chem и CATL, като с последните са подписа ли договор за доставка на батерии за 800 000 електромобила през 2022 година. Нали се сещаш, че никой в света не произвежда толкова електромобили. Отделно Тесла ще си произвежда собствени батерии във фабриките в Берлин и Тексас. Хайде да ми обясниш останалите производители откъде ще взимат батерии, като Тесла е резервирала всички възможни произвеждани количества от всички възможни доставчици и въпреки това не смогва с производството?

    И за да видиш колко напред е Тесла в технологиите с батериите, hyundai и general motors изтеглиха абсолютно всички произведени електромобили с клетките на LG, заради спонтанни самозапалвания, но Тесла няма никакви проблеми с абсолютно същите клетки, заради много по-добрия топлинен мениджмънт и процес на зареждане.

    Коментиран от #18

  • 14 нервен срив

    2 6 Отговор

    До коментар #4 от "БАЙ Х@Й‼":

    Пич, сринаха се с 200 долара една седмица след като се покачиха с 600, тоест ДВОЙНО. Това го пропусна май ?
  • 15 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Милен":

    Телефон и адрес на приятеля ти, моля.Да го проверим.
  • 16 Грета Тунберг

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Скъпи,ти колко акции на Тесла си купи?
  • 17 Хайл

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Милен":

    От кой магазин е купил "акциите"🤣🤣🤣🤣
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.