Отидете към основна версия

11 129 15

Nokian отговори на слуховете за затварянето на руския завод за гуми

  • nokian-
  • русия-
  • завод-
  • санкции

Съобщенията в медиите, че заводът Nokian Tyres във Всеволожск спира дейността си или че компанията обмисля да напусне Русия, са абсолютно неверни

Финландската компания Nokian Tyres изясни ситуацията по отношение на работата на завода за гуми във Всеволожск. Според официалното изявление на компанията предприятието ще продължи да работи на пълен капацитет, а публикуваното по-рано съобщение, че заводът уж ще бъде затворен, "е невярно". „Нашата компания продължава да работи както обикновено, ние ще осигуряваме доставки на нашите руски клиенти по същия начин, както и за експортните“, увери Андрей Пантюхов, генерален директор на Nokian Tyres Русия.

На 25 февруари Ройтерс съобщи, че Nokian ще премести производството на някои линии на гуми от Русия във Финландия и Съединените щати, за да се подготви за възможните санкции към страната. В същото време се появи информация, че компанията превозва гуми от руски складове и вероятното се подготвя за затваряне на производствения си обект.

„Съобщенията в медиите, че заводът Nokian Tyres във Всеволожск спира дейността си или че компанията обмисля да напусне Русия, са абсолютно неверни“, заявиха от руския офис на компанията.

В момента предприятието Всеволожск работи нормално. „Ние коригираме логистичните потоци, за да осигурим планирани доставки до клиентите, продължаваме да доставяме суровини на фабриките и работим върху оптималното разпределение на производствените обеми между фабриките на Nokian Tyres в Русия, Финландия и Съединените щати“, обясни представител на компанията.

Заводът Nokian Tyres е открит във Всеволожск през 2005 г., инвестициите в предприятието възлизат на около 1 милиард евро. Сегашният производствен капацитет на завода е около 17 милиона гуми годишно, което е около 82 процента от гумите на компанията.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 32 гласа.

Свързани новини