28 Февруари, 2022 10:34 11 105 15

Nokian отговори на слуховете за затварянето на руския завод за гуми

  • nokian-
  • русия-
  • завод-
  • санкции

Съобщенията в медиите, че заводът Nokian Tyres във Всеволожск спира дейността си или че компанията обмисля да напусне Русия, са абсолютно неверни

Nokian отговори на слуховете за затварянето на руския завод за гуми - 1

Финландската компания Nokian Tyres изясни ситуацията по отношение на работата на завода за гуми във Всеволожск. Според официалното изявление на компанията предприятието ще продължи да работи на пълен капацитет, а публикуваното по-рано съобщение, че заводът уж ще бъде затворен, "е невярно". „Нашата компания продължава да работи както обикновено, ние ще осигуряваме доставки на нашите руски клиенти по същия начин, както и за експортните“, увери Андрей Пантюхов, генерален директор на Nokian Tyres Русия.

На 25 февруари Ройтерс съобщи, че Nokian ще премести производството на някои линии на гуми от Русия във Финландия и Съединените щати, за да се подготви за възможните санкции към страната. В същото време се появи информация, че компанията превозва гуми от руски складове и вероятното се подготвя за затваряне на производствения си обект.

„Съобщенията в медиите, че заводът Nokian Tyres във Всеволожск спира дейността си или че компанията обмисля да напусне Русия, са абсолютно неверни“, заявиха от руския офис на компанията.

В момента предприятието Всеволожск работи нормално. „Ние коригираме логистичните потоци, за да осигурим планирани доставки до клиентите, продължаваме да доставяме суровини на фабриките и работим върху оптималното разпределение на производствените обеми между фабриките на Nokian Tyres в Русия, Финландия и Съединените щати“, обясни представител на компанията.

Заводът Nokian Tyres е открит във Всеволожск през 2005 г., инвестициите в предприятието възлизат на около 1 милиард евро. Сегашният производствен капацитет на завода е около 17 милиона гуми годишно, което е около 82 процента от гумите на компанията.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сюлейман ПАСИ

    36 9 Отговор
    е как е възможно това, я веднага да спира завода, а и НАТО веднага да достави ядрено оръжие в България, че кой ще пази "за.д ника" ми ...
  • 2 Кинжал

    63 17 Отговор
    Финландия е единствената разумна страна от Евросъюза. Пазят неутралитет , развиват наука и образование и поддържат нормални отношения с Русия. Не са забравили, че имат държава благодарение на руснаците, които я отвоюваха от шведите. Въпреки, че са воювали помежду си не скачат и не дразнят партньорите си в днешно време а имат взаимно уважение. Могат да бъдат чудесен пример за всички останали.

    Коментиран от #6

  • 3 Смях

    17 19 Отговор
    Горкия управител...проверих борсата акциите му падат по-бързо от руски хеликоптер.
    Щял да се мести в Сащ да избегне санкции 🤣🤣🤣
  • 4 Кики

    24 8 Отговор
    Скоро западния бизнес в Русия ще плащате рекет ако искате да правите пари там, на ви санкции сега
  • 5 Няма да купувам

    11 35 Отговор
    И ползвам тези гуми

    Коментиран от #14

  • 6 ГУМЕН КРАДЕВ

    12 23 Отговор

    До коментар #2 от "Кинжал":

    Абе ти на коя " пътечка " си вече !? Да си смениш дилъра , стоката му е менте ! Русия ОТКРАДНА подло и долно най-хубавата част от Финландия ! Та " честните " рошки кога ще върнат Карелския провлак и Калининград ??? ( Как е истинското име на Калининград ? )

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Grote Ilifant

    22 4 Отговор

    До коментар #6 от "ГУМЕН КРАДЕВ":

    Защо да връщат Калининград? Може и Курилите да върнат? Че за какво са тогава репарациите? За Финландия даже няма да отварям въпрос. Изглежда цялата история си я чел от един източник с избрани глави.

    Коментиран от #9

  • 9 ГУМЕН КРАДЕВ

    9 20 Отговор

    До коментар #8 от "Grote Ilifant":

    Кьонингсберг !!! Аз историята съм я чел , не е лошо и ти да се образоваш малко ! На някои от книжките които съм чел цената е в КОПЕЙКИ !!!

    Коментиран от #10

  • 10 Grote Ilifant

    29 6 Отговор

    До коментар #9 от "ГУМЕН КРАДЕВ":

    Чел си ти... Русия ще върне Калинград, когато Полша върне Силезия на Германия, а Гърция Беломорието на България. Т.е., никога! Чети какво означава репарация! Руснаците, ако се бяха заинатили преди 30 години, и Молдова нямаше да има. Може би си чел защо. Така че не е лошо да спреш да се правиш на приятно разсеян и да заблуждаваш аудиторията.

    Коментиран от #12

  • 11 Да бе

    3 0 Отговор
    Пантюхов, тебе няма да те питат по въпроса!
  • 12 ГУМЕН КРАДЕВ

    10 10 Отговор

    До коментар #10 от "Grote Ilifant":

    Сталин започва война срещу Финландия , уж да осигури безопасност на Сталинград ! Сталинград така или иначе не е безопасен а окупиран от германците , истинския повод е заграбването на богатите рудни залежи на Финландия ! Руските побеждават , съотношението руски / фински войници надхвърля 250/1 , обаче отначало рошките ядат здрав пердах ! За " благодарност " фините кръщават бутилката с катран и бензин - " Коктейл Молотов " на руския външен министър ! Тогава СССР открадва Карелския провлак и други части на Финландия !!! Та какви репарации те гонят ???

    Коментиран от #15

  • 13 Последния Софиянец

    3 1 Отговор
    Рашките поне няма да останат без зимни гуми за Катюшите
  • 14 КонТрол

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Няма да купувам":

    Единствената причина затова е, че си глyпак.
  • 15 Grote Olifant

    7 0 Отговор

    До коментар #12 от "ГУМЕН КРАДЕВ":

    Ти сам започна да приказваш откровени глупости на тема Калининград. Аз те репликирах и ти обясних кога Калининград ще стане пак немски: когато Силезия от Полша стане част от Германия :-) Когато Гърция даде обратно Беломорието, а Македония стане отново България. Т.е., никога! Ти намеси Финландия и Карелския "провлак", който си е полуостров. История може и да си чел някога понякога, но с географията си скаран. Както и с голяма част от историята, както се видя. Но темата еднозначно не е за този раздел. Другарят, който ще бойкотира марката Nokian - прав му път. Той и без това не купува нови гуми.