Отидете към основна версия

11 083 34

Нови гуми за премиум автомобили - Continental Vs. Michelin

  • гуми-
  • michelin-
  • continental

Разказваме на какво можете да обърнете внимание тази пролет

Пролетта дойде, а съвсем скоро ще настъпи времето, когато ще трябва да заменим зимните гуми с летни. Обръщаме ви вминамие на две от водещите марки в областта и на техните топ продукти, които са предназначени за т.нар. премиум автомобили. Става дума за Continental Sport Contact 7 и Michelin Pilot Sport 5 - изключително високоскоростни гуми с големи размери, започващи от 17 и 18 цола и достигаще до 21 - 23 цола.

Continental Sport Contact 7


Компанията вярва, че гумата съчетава това, което преди изглеждаше несъвместимо. От една страна, това са свойства с високо сцепление, достойни за използване при спортни автомобили, а от друга страна, ниско (по спортните стандарти) съпротивление при търкаляне, 17% увеличен ресурс и повишена товароносимост. Диапазонът на размерите е доста широк - от 235/45 R18 до 315/25 R23.

Michelin Pilot Sport 5


Още една новост, която превзема гумите със спортен характер. Въпреки това, има сериозна разлика от Conti SportContact 7 и това е стабилността на работата на гумата през целия експлоатационен живот. При представянето тези гуми в ново и износено състояние бяха сравнени с конкуренти в същото състояние, като предимството определено беше на страната на Michelin. Моделът се предлага в 36 размера, от 205/40 ZR17 до 255/35 ZR21.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 14 гласа.

Свързани новини